Κυρανάκης για επίδομα σε ελληνόπουλα: Προχωράμε χωρίς σύνδρομα ενοχής

«Εδώ θέλουμε να λύσουμε το δημογραφικό της χώρας μας»

«Το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέο ελληνόπουλο είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία έχει εκφράσει εδώ και 12 μήνες και αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο One Channel.

Ο υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία είπε πως το επίδομα θα δίνεται σε κάθε νέο παιδί, που θα γεννιέται στη χώρα από Έλληνες γονείς, «συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, που έχουν έναν Έλληνα γονιό, εφόσον επιλέγουν να παίρνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια».

Απαντώντας στο γιατί να μην το παίρνουν αλλοδαποί, που εργάζονται και πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα για 10 ή 15 χρόνια, ο κ. Κυρανάκης είπε πως ήδη μετά την επταετία έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό όριο και έτσι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν αίτηση πολιτογράφησης και να γίνει Έλληνες πολίτες.

«Με αυτό τον τρόπο, θα έχει και το παιδί τους το δικαίωμα να λάβει το συγκεκριμένο επίδομα», ξεκαθάρισε, σημειώνοντας πως έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά πράγματα για την τοποθέτησή του για το επίδομα, «τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο επιθέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

«Εδώ θέλουμε να λύσουμε το δημογραφικό της χώρας μας. Εάν οι έλληνες πληρώνουν με τους φόρους τους επιδότητηση γεννήσεων μιας άλλης χώρας, λύνουν το δημογραφικό μιας άλλης χώρας. Είναι τόσο αυτονόητο αυτό το πράγμα, που δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο έγινε όλος αυτός ο ντόρος», υπογράμμισε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολιτικές που είναι προνοιακές, που συνδέονται με την επαγγελματική δραστηριότητα ενός νόμιμου πολίτη σε μια ξένη χώρα. Εδώ μιλάμε για μία εθνική πολιτική. Όπως είναι η δυνατότητα διορισμού στο Δημόσιο. Δε διορίζονται όλοι οι νομίμως και μονίμως διαμένοντες αλλοδαποί στο Δημόσιο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top