Τσίπρας: Ζητάω από τον λαό μια νέα ευκαιρία - Τώρα θα έχω λυμένα χέρια

Επίθεση σε Μητοτάκη: Φέρνει απολύσεις και περικοπές επιδομάτων

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει απολύσεις στο Δημόσιο και περικοπές συντάξεων και επιδομάτων, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Η ενόχληση που εξέφρασε για τη συνέντευξη στον Σκάι

Όσον αφορά τη συνέντευξη στον Σκάι, ο πρωθυπουργός είπε πως δε μετάνιωσε που την έδωσε, αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη φράση «εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες».

Τσίπρας: Δεν μου είπαν για τους νεκρούς στο Μάτι

«Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα», είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την ενόχλησή του για το ότι δε δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα.

Επίθεση σε Μητσοτάκη: Φέρνει περικοπές σε επιδόματα και απολύσεις

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ για την 7ήμερη εργασία και ισχυρίστηκε ότι θα κάνει περικοπές επιδομάτων και απολύσεις στο Δημόσιο. Όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ «έχει στο συρτάρι του προγραμματικούς σκελετούς, τους οποίους ο ίδιος έχει κάνει γνωστούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα κόψει και τις επικουρικές συντάξεις: «Αν αύριο εκλεγεί η ΝΔ και κόψει συντάξεις, δε θα την κατηγορήσει κανείς γιατί το έχει πει. Έχει πει επίσης ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό, το "1 προς 5", την 7ήμερη εργασία. Η ΝΔ έχει καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να πει και τα μεν και τα δε. “Εγώ μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας”, είχε πει ο κ. Μητσοτάκης στην κυρία Κοσιώνη, “οι επικουρικές συντάξεις θα κοπούν”».

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 700 ευρώ με ανάπτυξη στο 4%

«Για ποιο λόγο χρειάζεται το ασφαλιστικό νέα μεταρρύθμιση; Εμείς κάναμε την πιο γενναία μεταρρύθμιση το κάναμε βιώσιμο και πιο δίκαιο, ενώ όταν παραλάβαμε είχε καταρρεύσει και δεν μπορούσαμε να δώσουμε συντάξεις» προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του προχώρησε «στην ταχύτερη δυνατή πληρωμή των συντάξεων επί των ημερών μας».

«Θέλουν να βάλουν χέρι στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι θέλει να το δώσει στις τράπεζες.

«Φωτιές» άναψε ο Μπ. Παπαδημητρίου με την προληπτική γραμμή στήριξης

«Θέλουν να βάλουν χέρι στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Από τα 37 δισ.ευρώ μπορούμε να μειώσουμε τα πλεονάσματα. Αυτά τα χρήματα μας έδωσαν την δυνατότητα να βγαίνουμε με ασφάλεια στις αγορές. Δε διαψεύστηκε το σχέδιο για πιστοληπτική γραμμή», είπε ο πρωθυπουργός.

Για Συμφωνία των Πρεσπών: Εμείς πήραμε πίσω την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε πατριδοκαπηλία σε ένα μείζον εθνικό θέμα.

Τι απαντά το περιβάλλον Καραμανλή για το δημοσίευμα σχετικά με τα Σκόπια

«Εμείς καταφέραμε να πάρουμε πίσω την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, όμως μας είπαν προδότες και έβγαλαν τον κόσμο στον δρόμο. Ενώ αυτοί είχαν δώσει το όνομα της Μακεδονίας, ήδη από το 2005, και πότισαν τον κόσμο εθνικιστικό φαρμάκι», είπε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αθλιότητες» όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι ο πρωθυπουργός «εξαργύρωσε γραμμάτια με το Σκοπιανό».

«Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η παράταξη, την οποία εγώ θέλω να εκπροσωπώ και θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι συνεχιστής, η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, όποτε διαχειρίστηκε εθνικά θέματα, τα διαχειρίστηκε με ευθύνη. Από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου μέχρι σήμερα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ η ευρύτερη Αριστερά, η ευρύτερα δημοκρατική παράταξη, αυτή που κορόιδεψε που είπε ψέματα στον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Μας την είχαν στημένη το 2015 οι Ευρωπαίοι»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις το 2015 με τους Ευρωπαίους, που έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ.

«Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι' αυτούς- απόφαση για Grexit».

«Δεύτερος αγώνας η 7η Ιουλίου και όχι δεύτερο ημίχρονο»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εκλογές, που θα γίνουν σε τέσσερις ημέρες.

«Η κάλπη την Κυριακή θα είναι άδεια, το παιχνίδι είναι ανοικτό», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως είναι «δεύτερος αγώνας και όχι δεύτερο ημίχρονο», μετά τις ευρωεκλογές.

«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την ευθύνη για την επόμενη μέρα την παίρνουν αποκλειστικά αυτοί», σημείωσε, και κατέληξε: «Ζητάω από τον ελληνικό λαό, όχι μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά μια πρώτη ευκαιρία να κριθώ με τα χέρια λυμένα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top