«Φωτιές» άναψε ο Μπ. Παπαδημητρίου με την προληπτική γραμμή στήριξης

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ - Τι διευκρίνισε ο υποψήφιος βουλευτής

Μπάμπης Παπαδημητρίου

Νέα κόντρα μεταξυ κυβέρνησης και ΝΔ προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου βουλευτή  της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης από την Ελλάδα. 

Τη δήλωση αξιοποίησε  ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με δήλωση του Αλέξη Τσίπρα όσο και  με δήλωση της εκπροσώπου του Έφης Αχτσιόγλου. «Καλώ λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει:  είναι αυτό το σχέδιό του; Είναι το σχέδιό του να οδηγήσει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή, όπως λέει ο κ. Παπαδημητρίου και όπως ζητούσε επίμονα ο κ. Στουρνάρας που σημαίνει μνημόνιο;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, ενώ η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε: 

 «Η πιστοληπτική γραμμή στήριξης είναι κάτι αρκετά συγκεκριμένο και δεν είναι κάτι που φτιάχνεται αναλόγως πως το επιθυμεί ο καθένας. Στην πραγματικότητα σημαίνει νέες αιρεσιμότητες, άρα και νέα μέτρα, νέα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως νέες πολιτικές λιτότητας, νέα επιτροπεία, νέα παρακολούθηση. Πρακτικά μιλάμε για μια τοποθέτηση από την πλευρά της ΝΔ για μια εθελοντική επιστροφή σε ένα κλουβί επιτροπείας»

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δήλωσε στον Real Fm «ανάβοντας φωτιές»:      

«37 δισ.  ευρώ έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό.  Όμως αυτό  θα αλλάξει.  Ο Μητσοτάκης,  εφόσον ο λαός  του δώσει την εντολή,  θα φύγει από  αυτή τη λύση, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή».  

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ Σ.ΖΑΧΑΡΑΚΗ 

Η Σοφία Ζαχαράκη τον «άδειασε»  μιλώντας στην ΕΡΤ για «προσωπικές του απόψεις».  «Ξέρει πολύ καλά τα οικονομικά, ξέρει το πρόγραμμα της ΝΔ, ξέρει πολύ καλά ότι η ΝΔ ούτε νέα μέτρα θα φέρει ούτε πιστοληπτική γραμμή θα φέρει»  τόνισε η εκπρόσωπος  Τύπου της ΝΔ. 

ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ "ΓΑΛΑΖΙΟ" ΣΤΕΛΕΧΟΣ

Μετά τις αντιδράσεις ο δημοσιογράφος υπερασπίστηκε  την άποψή του στο twitter, αλλά  διευκρίνισε: «Προφανώς και η πιστοληπτική δεν ήταν και δεν είναι θέση της ΝΔ. Τα περί νέου μνημονίου είναι απλώς ανοησίες αυτών που τα έκαναν θάλασσα». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top