Τι απαντά το περιβάλλον Καραμανλή για το δημοσίευμα σχετικά με τα Σκόπια

Προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού

Κώστας Καραμανλής

Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο είχε αποδεχθεί το όνομα Μακεδονία. 

Η εφημερίδα παρουσίασε επιστολή του 2005 του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπους με την οποία, ισχυρίζεται η εφημερίδα, αποδεχόταν την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία και της γλώσσας.

Η αντίδραση ήταν άμεση και έντονη. Σύμφωνα λοιπόν με κύκλους του πρώην πρωθυπουργού, το έγγραφο δεν αναφέρεται σε ελληνική πρόταση αλλά σε πρόταση του μεσολαβητή Νίμιτς με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αναφέρεται σε εποχή κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε FYROM με τη συνταγματική της ονομασία δημιουργούσαν προβλήματα στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται δε ότι «ήταν μία επιβεβλημένη κίνηση προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα».

Όπως ανάφεραν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η πιο τρανή απόδειξη της σταθερότητας στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τότε, παραμένει το γεγονός ότι δεν αποδέχθηκε ποτέ λύση που να μην τις ικανοποιεί εξού και η απειλή του βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top