Και το δικαίωμα ερευνών της Ελλάδας στην Κρήτη αμφισβητούν οι Τούρκοι!

Υπογράφει η Ελλάδα την Παρασκευή τη μεγάλη συμφωνία για έρευνες

Η Ελλάδα πρόκειται να υπογράψει την Πέμπτη 27 Ιουνίου τη μεγάλη συμφωνία με την αμερικανική Exxon Mobil και τη γαλλική Total  για έρευνες φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. 

«Η Ελλάδα είναι αυτοδύναμη είναι ισχυρή κ κάνεις δεν μπορεί να την απειλεί και είδατε ότι ήρθε το Γιαβούζ και ούτε που σκέφτηκαν να σταματήσουν στο Καστελόριζο» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο  ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.     

Συνέντευξη Τσίπρα στο Star: Κινδυνολογεί ο Μητσοτάκης για την αυτοδυναμία

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Κι όμως, οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν ανοιχτά τα ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα!  Η εφημερίδα "Γενί Σαφάκ" που πρόσκειται στον  Ερντογάν, παρουσίασε χάρτη εξαφανίζοντας την Κρήτη, ενώ τον τελευταίο μήνα γνωστός τούρκος αναλυτής δημιουργεί κλίμα για την ελληνική αποκλειστική οικονομική ζώνη! 

O χάρτης με τον οποίο οι Τούρκοι αμφισβητούν και το δικαίωμα ερευνών της Ελλάδας νότια της Κρήτης!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Οι προκλήσεις της Άγκυρας συνεχίζονται και σε επικοινωνιακό επίπεδο καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία από τουρκικό F-16, που φαίνεται πίσω του το γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ 

Πρωτοφανής ήταν η επίθεση του Τούρκου εθνικιστή ηγέτη και συνεργάτη του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού.

« Η 'κουτσή πάπια' ο Τσίπρας,  λέγοντας ότι υπάρχεις κίνδυνος πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, δήλωσε ότι θα εμποδίσουν την Τουρκία. Θα πρέπει να πάρει μαθήματα από τους παππούδες του στη Σμύρνη που έχουν πεταχτεί στη θάλασσα. Αν δεν τα πάρει, τότε πρέπει να είναι από τώρα έτοιμος να θαφτεί στη θάλασσα» δήλωσε  ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης.   

Μπαχτσελί: Ο Τσίπρας να είναι έτοιμος να θαφτεί στη θάλασσα

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ 

Στο ίδιο κλίμα και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος δήλωσε: «Προειδοποιούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις του τύπου «από την στιγμή που ξεκίνησε γεώτρηση η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν αυστηρή και ήρθε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η Ελλάδα και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιβάλλουν τον σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.  Η Τουρκία παραμένει δέσμια  ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεων, προκαλεί την διεθνή κατακραυγή και απομονώνεται διεθνώς» διαμήνυσε ο κ. Παυλόπουλος. 

Μήνυμα Παυλόπουλου: Απομόνωση και κατακραυγή προκαλεί η στάση της Τουρκίας

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ - ΑΚΑΡ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Την ίδια ώρα πάντως ο Ευάγγελος Αποστολάκης συναντιόνταν στις Βρυξέλλες με τον Χουλουσί Ακάρ σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. 

Αποστολάκης στον Ακάρ: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την καινούρια Κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top