Συνέντευξη Τσίπρα στο Star: Κινδυνολογεί ο Μητσοτάκης για την αυτοδυναμία

«Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα έρθουν και εξωγήινοι» σχολίασε

«Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα μας επισκεφτούν και εξωγήινοι» σχολίασε χαμογελώντας  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  στη συνέντευξή του  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα,  για την αναφορά του προέδρου της ΝΔ,  Κυριάκου Μητσοτάκη, σε νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, εάν δεν λάβει αυτοδυναμία  η ΝΔ στις  εκλογές της 7ης Ιουλίου.     

Μητσοτάκης: «Ισχυρή εντολή, αλλιώς εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο». 

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ»     

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Νομίζω ότι σε αυτή  την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία μπροστά όλοι μαζί ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε όσα ζήσαμε σχετικά πρόσφατα, πριν πέντε χρόνια, της διακυβέρνησης Σαμαρά, με τον  κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μία μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».  

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι οι εκλογές αυτές γίνονται με τον νόμο bonus «της απόλυτα ενισχυμένης αναλογικής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα, τον οποίο έκρινε ότι έπρεπε να αλλάξει, καθιερώνοντας εκλογικό  νόμο απλής  αναλογικής. 

Απαντώντας επίσης στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα, για τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη ότι το πρόγραμμα που αποδίδει στη ΝΔ είναι ‘fake news” και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόμα του λόγια που δεν έχει πει, τόνισε ο πρωθυπουργός: «Γιατί δεν δέχεται λοιπόν, αφού λέει ότι εμείς κάνουμε κοπτοραπτική, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι ενώπιον σας ή να διαλέξει όποιον δημοσιογράφο θέλει και να μιλήσουμε ανοιχτά και δημόσια στον ελληνικό λαό. Γιατί αυτό το αποφεύγει;».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι αποφεύγει το debate και τον διάλογο επειδή κρύβει το πρόγραμμά του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά  ότι «οι μεταρρυθμίσεις του κρύβουν αίμα» και  αποσκοπούν  στη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δαπανών. 

Τσίπρας: Καλεί σε debate τον Μητσοτάκη - «Όποτε θέλετε. Όπου θέλετε»
    

 

«Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ακόμα βολές για το ζήτημα της ματαίωσης του debate εις βάρος του ΚΚΕ και του ΚΙΝΑΛ,  κατηγορώντας τις ηγεσίες τους ότι ουσιαστικά ήρθαν σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.  «Όταν είπε να έρθω άγρυπνος από το αεροπλάνο για να γίνει το debate την ημέρα που έχουμε αποφασίσει, τότε έβγαλε το φίδι από την τρύπα το ΚΚΕ, λέγοντας ο κ. Κουτσούμπας ότι “τώρα εγώ δεν έρχομαι γιατί έχω αλλάξει το πρόγραμμά μου”. Μου θύμισε τον συμπαθή παράγοντα του Εδεσσαϊκού αυτό το γαϊτανάκι που έγινε για να αποφύγουν και οι τρεις την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση με εμένα » τόνισε για το ίδιο ζήτημα.

«ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΙΝΑΛ»  

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στη Φώφη Γεννηματά και στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο χαρακτήρισε  «κακέκτυπο δημοκρατικής παράταξης» ,  ενώ υποστήριξε σχετικά με την πρόσφατη κριτική του στην κα Γεννηματά, με αφορμή  τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Υπενθύμισα ότι δεν μπορεί σήμερα να θέλει ένας πολιτικός χώρος ένα πολιτικό Κόμμα που είναι διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς και να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου».

Διατύπωσε επίσης αιχμές εις βάρος των ΜΜΕ σχετικά με τη δημοσιότητα των θέσεων του Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για «πουσάρισμα» των θέσεων του ΜεΡΑ 25.            

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «πάμε στη μάχη για να κερδίσουμε, δεν με ενδιαφέρει ούτε να σκεφτώ την ήττα». 

«Ο ΜΑΚΡΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ»   

Αναφέρθηκε τέλος και στα εθνικά θέματα, επιβεβαιώνοντας ότι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν προσφέρθηκε να στείλει φρεγάτες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (ως μέσο αποτροπής της τουρκικής προκλητικότητας). «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν ζητήσαμε ποτέ κάτι τέτοιο, πρώτον διότι αισθανόμαστε ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιου είδους πιθανότητα κλιμάκωσης. Δεύτερον διότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις -όσο κι αν φαίνεται αυτό, δεν είναι ένα κλισέ- είναι εξαιρετικά ισχυρές, από τις ισχυρότερες δυνάμεις στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και άρα πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε κανένας λόγος εν πάση περιπτώσει να συζητάμε τέτοιου είδους σενάρια κλιμάκωσης» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.  

Ο πρωθυπουργός  έστειλε τέλος για μία ακόμη φορά μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, επισημαίνοντας: «Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι ότι η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ, με ισχυρότερα ερείσματα και συμμαχίες από ποτέ και ότι κανείς, μα κανείς δεν θα μπορέσει -και δεν θα επιχειρήσει, λέω εγώ- να παραβιάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα γιατί ξέρει πλέον ότι αυτό την επόμενη μέρα θα έχει οδυνηρές συνέπειες».

O Τσίπρας απαντά στον Ερντογάν: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι μόνος του
                                         
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top