O Τσίπρας απαντά στον Ερντογάν: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι μόνος του

«Σταματήστε τις προκλήσεις. Το τίμημα θα είναι σοβαρό»

Απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε από την Κύπρο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος διαμήνυσε νωρίτερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνεχίζει να λέει τα δικά του, ας λέει ό,τι θέλει. Εμείς εκεί έχουμε δικαιώματα, με τον ίδιο τρόπο στο όνομα της προστασίας τα ερευνητικά μας πλοία και τα γεωτρύπανά μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και μαζί με αυτά οι ένοπλες δυνάμεις μας έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, τα λαμβάνουν και θα τα λαμβάνουν».

Ερντογάν: Ο Τσίπρας ας λέει ό,τι θέλει - Εμείς συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις

«Άκουσα τον Ερντογάν να λέει τον χαβά του. Απαντώ ότι δεν έχει κανένα νόημα η κλιμάκωση. Δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν είναι μόνος του. Έχουμε ισχυρές συμμαχίες και στήριξη διεθνώς» ήταν το άμεσο και ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα.

«Σήμερα οι προκλήσεις δεν έχουν εκλείψει, αλλά έχουν πολλαπλασιαστεί στην περιοχή μας. Όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας – Κύπρου, να ξέρει ότι θα έχει συνέπειες. Το τίμημα θα είναι σοβαρό. Θέλουμε Ειρήνη και διάλογο, αλλά είμαστε και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα. Στηρίζουμε Κύπρο» υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 

«Να σταματήσουν εδώ οι προκλήσεις, γιατί θα υπάρξει σοβαρό τίμημα για την Ειρήνη στην περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι δυνατές και αξιόπιστες και εγγυώνται την ασφάλεια» σημείωσε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top