Μαξίμου: Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ - Δε θέλει συναίνεση για τη Δικαιοσύνη

Αποδίδει σε «ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της» τη στάση της

Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στη ΝΔ, για την εκ μέρους της απόρριψη της πρότασης συναίνεσης  που διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, σχετικά με την επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, της οποίας η θητεία λήγει όμως στις 30/6, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. 

Επιστολή Καλογήρου σε Μητσοτάκη: Να αποφασίσουμε μαζί για Δικαιοσύνη
 

Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ισχυρίζεται ότι  «οι μάσκες έπεσαν» και αποδίδει τη στάση της ΝΔ σε «ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της».  

Την απορριπτική στάση της ΝΔ εξέφρασε προηγουμένως ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε επιστολή του προς τον κ. Καλογήρου.     

«Όχι» από τη ΝΔ στην πρόταση Καλογήρου για την ηγεσία της Δικαιοσύνης
 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει απαντώντας στο «όχι» της ΝΔ:   

«Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση. Η άρνηση της ΝΔ στην συναινετική πρόταση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει  η τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας.

Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ.  Δε θέλουν τη συναινετική επιλογή,  δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος. Γιατί άραγε; Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή; Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της; Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο ελληνικός λαός».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top