Επιστολή Καλογήρου σε Μητσοτάκη: Να αποφασίσουμε μαζί για Δικαιοσύνη

Διαψεύστηκαν οι πληροφορίες για παρέμβαση Παυλόπουλου σε Τσίπρα

O Μιχάλης Καλογήρου

Να υπάρξει συναίνεση για την επιλογή των νέων προσώπων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, αλλά και στους τρεις αντιπροέδρους για το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητά με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μιχάλης Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τον «σεισμό» που έχει προκαλέσει το θέμα της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να συμφωνήσουν στα νέα πρόσωπα, για «να αποτραπεί η εντύπωση ότι η επιλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας συνιστά “δέσμευση” οποιασδήποτε κυβέρνησης».

Αλλαγές σε Δικαιοσύνη: Διάψευση Προεδρίας για «βέτο» Παυλόπουλου σε Τσίπρα

Σημειώνει, ωστόσο, ότι δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό ή νομικό κώλυμα για την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας, ακόμη και στην περίπτωση των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως «ο Κώδικας Οργάνωσης Δικαστηρίων ρητά προβλέπει την ολοκλήρωσή της ακόμα και μετά τη διάλυση της Βουλής».

«Πυρά» Κουρουμπλή για ήττα: Υπάρχουν προσωπικές ευθύνες,θα έρθει η ώρα τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια δημοσιεύματα ήθελαν μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να έχει επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας να υπάρξει συναίνεση για να υπογράψει τα σχετικά προεδρικά διατάγματα. Ωστόσο, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από πηγές της Προεδρίας.

Ολόκληρη η επιστολή του Μιχάλη Καλογήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top