«Πυρά» Κουρουμπλή για ήττα: Υπάρχουν προσωπικές ευθύνες,θα έρθει η ώρα τους

«Τα λάθη έχουν ονοματεπώνυμο», είπε ο πρώην υπουργός

Καζάνι που βράζει μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.

Το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να ανασυνταχθεί ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ωστόσο τα μαχαίρια έχουν ήδη βγει στην Κουμουνδούρου.

Μετά τις αιχμές από πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης, που μίλησαν για «ύφος» και αλαζονικές συμπεριφορές, που ενόχλησαν και «στοίχισαν» στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν και οι «ρουκέτες» του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μία στα… 100 χρόνια: Το «καυτό» σενάριο των (νέων) εκλογών τον Αύγουστο

«Καρφιά» από Φίλη: Μας κόστισε το ύφος της εξουσίας

«Είναι μία καθαρή νίκη της ΝΔ που δεν περιμέναμε. Κάναμε λάθη και τα λάθη αυτά έχουν ονοματεπώνυμο. Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν ρόλους. Ο καθένας με βάση τον ρόλο που έχει, έχει και ευθύνη για το τι λέει και το τι κάνει. Όταν έχουμε αποτέλεσμα αυτού του μεγέθους, τα πράγματα είναι σοβαρά», είπε ο κ. Κουρουμπλής στο Attica TV, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά άτομα κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και ζητώντας γενναία αυτοκριτική.

Όλοι εναντίον όλων μετά τη βαριά ήττα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η επικοινωνία που έγινε με τον κόσμο δεν ήταν η καλύτερη. Υπάρχουν προσωπικές ευθύνες, θα έρθει η ώρα τους», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, δείχνοντας έτοιμος για αποκαλύψεις με ονοματεπώνυμο αλλά σε χρόνο, μάλλον, μεταγενέστερο των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Κουρουμπλής συνέχισε σε υψηλούς τόνους: Είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες. Να διαβάσουμε το μήνυμα των εκλογών με προσοχή, ώστε να μπορέσουμε έως τις εκλογές να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις».

Παράλληλα, άφησε και αιχμές κατά κάποιων «συντρόφων» του, που ερμήνευσαν το μήνυμα των εκλογών ως… αδυναμία των πολιτών να αντιληφθούν τα οφέλη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχασε το μυαλό του ο ελληνικός λαός. Δεν είναι σοφός όταν μας ψηφίζει και χάνει το μυαλό του όταν δε μας ψηφίζει», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός είπε πως εάν η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές, «θα είναι ήττα», ενώ αντίστοιχα είπε πως «θα είναι ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν πέσει κάτω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών».

Ο κ. Κουρουμπλής κατέγραψε και την ανοικτή διαφωνία του για το θέμα των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Στο «κόκκινο» η κόντρα: Αλλάζει η ηγεσία στον Άρειο Πάγο πριν τις εκλογές

«Δε θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξει αυτό το θέμα, έχουμε εκλογές τώρα», είπε με νόημα, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως δε θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να κερδίσει κάτι με τον διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο.

Τέλος, ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι απορρίπτει τα σενάρια για μεγάλο συνασπισμό των τριών κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top