Στα Ιωάννινα ο Τσίπρας - Selfies, παροιμίες και το απρόοπτο με δημοσιογράφο

«Έχω κουραστεί να εγκαινιάζω έργα» είπε ο Πρωθυπουργός

Τη σιγουριά ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρχει το περιθώριο να σχεδιάσει και νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, εφόσον συνεχίζονται και θα συνεχίζονται τα θετικά βήματα στην οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Άρτα, τον τόπο καταγωγής του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με ασφάλεια, χωρίς να θέλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

«Έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε, το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται συγκεντρώσεις γιατί αυτές είναι η πραγματική δημοσκόπηση», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα πάρουν το μήνυμα τους στην κάλπη, όπως έγινε στις εκλογές του 2015 και στο δημοψήφισμα.

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε παροιμία που λένε οι συγχωριανοί στο Αθαμάνιο Άρτας που λέει: «ο λύκος τρίχα αλλάζει, χούι δεν αλλάζει» και είπε προς τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν: «αφήστε τους να λυσσομανάνε κι εμείς ας προχωρήσουμε μπροστά».
Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι προκάλεσε μία τριήμερη συζήτηση στη Βουλή «για να αποδείξει ότι είναι ο κύριος Πολάκης υβριστής και απέδειξε ότι είναι ο ίδιος υβριστής αμαυρώνοντας τη μνήμη της οικογένειας μου και του νεκρού πατέρα μου».
Τον πρωθυπουργό στην Άρτα υποδέχτηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Μπάρκας, ενώ τον συνοδεύει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θανάσης Μωραΐτης.

Selfies, παροιμίες και … Ντάισελμπλουμ

Εκατοντάδες Αρτινοί επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έβγαλε πολλές selfies με τους συντοπίτες του. Στους δρόμους της Άρτας, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε και κάποιον που έμοιαζε στον... Ντάισενμπλουμ !
 

«Έχω κουραστεί να εγκαινιάζω έργα»

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, έκανε επιθεώρηση των νέων εγκαταστάσεων και των έργων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τα οποία ολοκληρώνονται μετά από 13 χρόνια, όπως ανακοίνωσε. Εκεί υπήρξε κι ένα απρόοπτο την ώρα της δήλωσης, με το κινητό μιας δημοσιογράφου!

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να επιθεωρήσω την εξέλιξη ενός έργου, που είχε γίνει σαν το "γεφύρι της Άρτας", στα Γιάννενα. Δημοπρατήθηκε το 2006, δυστυχώς ολοκληρώνεται 13 χρόνια μετά» ανέφερε ο κ. Τσίπρας από τα Ιωάννινα.

«Έχω κουραστεί να εγκαινιάζω έργα που είχαν καθυστερήσει τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις αυτές είναι ένα δείγμα της παθογένειας του ελληνικού κράτους.

«Δεν μπορεί μια τόσο σημαντική υποδομή, σε μια μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννενα, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ένα διεθνές αεροδρόμιο, να κάνει 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί» ανέφερε, προσθέτοντας ότι με τις νέες εργασίες η πόλη αποκτά «ένα αεροδρόμιο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης για όλη την Ήπειρο, που θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τουρισμός με πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, που θα μπορούν να εξυπηρετούν όχι μόνο τα Γιάννενα, όλη την Ήπειρο, αλλά και τις ακτές του Ιονίου πελάγους μαζί με το δεύτερο σημαντικό αεροδρόμιο, αυτό του Ακτίου».

Στην Παιανία  ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Παιανία περιοδεύει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς, ενόψει των ευρωεκλογών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top