Ζανέτ Τσίπρα: «Δε θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου»

Οργή για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ

Για πρώτη φορά, η αδελφή του πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, τοποθετήθηκε για τα όσα είπε στη Βουλή για τον πατέρα της ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι συνεργαζόταν με τη Χούντα των Συνταγματαρχών. 

«Ως εδώ», είπε φανερά ενοχλημένη, η κυρία Τσίπρα στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώνει με ψέματα τη μνήμη του πατέρα της, Παύλου. 

Η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και τόνισε ότι περιμένει μια δημόσια συγγνώμη από τον πρόεδρο της ΝΔ. 

«Στις αθλιότητες του παρελθόντος δεν απάντησα, γιατί δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο των δημοσιογράφων, εντός εισαγωγικών, που έγραψαν όλα αυτά τα πράγματα για τον πατέρα μου. Όμως έχω αρχίσει και σκέφτομαι πως είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ το όνομα, τη ζωή, τη μνήμη του πατέρα μου», τόνισε η Ζανέτ Τσίπρα. 

Όπως είπε, το ίδιο θα έκαναν στη θέση της όλοι, ακόμα κι αν οι κατηγορίες ήταν βάσιμες, πόσω δε μάλλον όταν πρόκειται για ψέματα. 

«Θα έπρεπε να υπάρχει όριο. Μπορεί ο αδερφός μου να είναι πρωθυπουργός της χώρας και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει και οφείλει να έχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί να αμαυρίζεται η μνήμη του πατέρα μας για την όποια πολιτική σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς, θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Εγώ είμαι η κόρη, δεν είμαι πολιτικός. Είμαι η κόρη του, το παιδί του. Είμαι το παιδί που τον γνώρισε, τον έζησε, τον θαύμαζα και τον θαυμάζω και εγώ μπορώ να ξέρω πολύ καλά γιατί. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top