Μητσοτάκης: Ανατρίχιασα βλέποντας το ντοκιμαντέρ για το Μάτι

Κίνημα Αλλαγής: Ο Τσίπρας απέκρυψε τους νεκρούς στο Μάτι

Οι δραματικοί διάλογοι την ώρα της τραγωδίας αποκαλύπτουν σοβαρά λάθη και παραλείψεις τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι / Πηγή βίντεο: Σκάι

«Ανατρίχιασα βλέποντας χθες το αφιέρωμα του Αλέξη Παπαχελά για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου στο Μάτι», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο facebook, σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Σκάι.

Μάτι: Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισμός χρειάζεται για να στήνεις μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς».

Παράλληλα, δήλωσε συγκλονισμένος με την αξιοπρέπεια των απλών πολιτών, «που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή και τον θάνατο».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως περιμένει την κυβέρνησή του πολλή δουλειά, «για να βάλουμε σε τάξη ένα διαλυμένο κράτος, που δεν υπηρετεί τον πολίτη».

Μάτι: Εννέα μήνες μετά, ο εφιάλτης είναι ζωντανός

«Εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα αλλάξουν όλα σε ένα κράτος μπάχαλο. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα δουλέψουμε σκληρά και με επαγγελματισμό. Και κυρίως αξιοποιώντας τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες», καταλήγει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κίνημα Αλλαγής: Ο Τσίπρας απέκρυψε τους νεκρούς στο Μάτι

Για συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Τα ντοκουμέντα που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι και το απέκρυψαν όταν έκαναν την περιβόητη συνέντευξη τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν πρόκειται μόνο για επίδειξη κυνισμού και αναλγησίας, αλλά για συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των πολιτών» συμπληρώνει η Χαριλάου Τρικούπη και καταλήγει: «Οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες. Οφείλει να τις αναλάβει! Σε κάθε περίπτωση θα τις αποδώσουν οι πολίτες. Δεν ξεχνούν».

Τζανακόπουλος: Τυμβωρυχία από Μητσοτάκη, που δεν τον τιμά

Για τυμβωρυχία κατηγορεί, εξάλλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στα σχόλια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τυμβωρυχία που δεν τον τιμά ούτε δείχνει σεβασμό για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. Έχουμε συζητήσει το θέμα και έχουμε πει από την αρχή ότι οι νεκροί δεν κρύβονται. Ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και για μένα, που έπρεπε να ανακοινώσω τους νεκρούς. Τώρα για προεκλογικούς λόγους διάφορα μιντιακά επιτελεία το επαναφέρουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το θέμα είναι να δούμε με ποιο τρόπο θα ανασυγκροτήσουμε διαλυμένες υπηρεσίες. Ο κ. Μητσοτάκης απέλυε δημοσίους υπαλλήλους, το Δημόσιο αποδιαρθρώθηκε στα πρώτα δύο μνημόνια. Είναι υποκριτικό. Όσο για την επιχειρησιακή κατάσταση, οι υπεύθυνοι βρέθηκαν μπροστά σε μία πρωτοφανή κατάσταση. Είπαμε πως και στο επιχειρησιακό πεδίο πρέπει να βελτιωθούμε, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στη μεταρρύθμιση του πλαισίου πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top