Η αποκάλυψη της Μπακογιάννη για το σενάριο μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Θα μπορούσε τότε να είχε γίνει διαφορετική συζήτηση»

Την αποκάλυψη ότι το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας ήταν υπαρκτό και είχε πέσει στο τραπέζι, πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Action24, είπε πως η Νέα Δημοκρατία το καλοκαίρι του 2015 ήταν έτοιμη να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος, πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. Τότε ο κ. Μειμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και "αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, θα το κάνουμε". Αυτό έχει καταγραφεί», είπε η κυρία Μπακογιάννη.

«Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές, και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού. Εάν δεν είχε πάει σε εκλογές, θα μπορούσε να είχε γίνει μια διαφορετική συζήτηση, μια συζήτηση μεγάλου συνασπισμού, την ώρα που φτάσαμε στο παρά πέντε για να βγούμε από την Ευρώπη. Η συζήτηση ήταν ένα συνολικό πακέτο», σημείωσε.

«Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό πρέπει να γίνει, γι΄αυτό και ψήφισα το μνημόνιο και γι’ αυτό διεγράφην από το κόμμα μου. Έλεγα πως κανένας μόνος του δε θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», υπογράμμισε η κυρία Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ, πάντως, ξεκαθάρισε πως τέτοιο ενδεχόμενο σήμερα δεν υπάρχει: «Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top