Τσίπρας: Εκλογές τον Οκτώβριο - Πρόοδος ή συντήρηση το δίλημμα

H απάντηση Μητσοτάκη από τη Λέσβο

«Σήμερα η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα. Ωστόσο κρίσιμες μάχες και κρίσιμα σταυροδρόμια είναι μπροστά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία παρευρέθηκαν και ανεξάρτητοι βουλευτές (Ζουράρις, Δανέλης, Κουίκ)  που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία.     

«Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα»  τόνισε. 

Ο πρωθυπουργός  κατηγόρησε τη ΝΔ για «καταστροφολογία», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε όλη τη διαδρομή αυτή την τριετία, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πολιτεύτηκε με μοναδική αρχή την καταστροφολογία.  Όσο η πραγματικότητα τους διέψευδε, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα. Και αυτή τους η στάση, αποτέλεσε την εγγύηση για τη διολίσθηση σε ένα πρωτοφανή  αυτοεξευτελισμό» . 

"ΑΠΑΤΗ Η ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ"  

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε επίσης λόγο για «αυτογελοιοποίηση του κ. Μητσοτάκη», ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη απάτη»  την «δήθεν κατά κράτος επικράτηση της ΝΔ και του αρχηγού της στις επικείμενες εκλογές», στρεφόμενος κατά ΜΜΕ αλλά και εταιρειών δημοσκοπήσεων. 

O κ. Τσίπρας, με αφορμή και πάλι την «απάτη» στην οποία αναφέρθηκε,  διαβεβαίωσε πάντως ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο. « Να συνεχίσουν τη πολιτική της απάτης αλά να μη προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές. Τα πικρά ποτήρια θα τα πιούν ένα ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης» τόνισε.   

Αναφέρθηκε ακόμα στη συνταγματική αναθεώρηση (της οποίας η δεύτερη ψηφοφορία διεξάγεται αύριο) την οποία χαρακτήρισε «μια ιστορική ευκαιρία, για να προχωρήσουμε σε βαθιές προοδευτικές θεσμικές τομές σε όλα τα επίπεδα».

“ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΝΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΞΑΝΘΟΣ – ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Η NOVARTIS”      

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός  στις υποθέσεις των φαρμακευτικών εταιρειών.  «Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι βγαίνει η Novartis.    Ανοίγουν μια αποθήκη βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.  Ανοίγει χτες η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα κερασμένα στις φαρμακευτικές.  Έχουμε πάθει σύγκρυο» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας ενώ πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «Σε λίγο κάθε φορά που θα ανοίγουμε παλιά συρτάρια θα φωνάζουμε προληπτικά και τον εισαγγελέα. 241 εκατομμύρια ξεχασμένα –κερασμένα στις φαρμακευτικές. Στην υγειά των κορόιδων.  Βούλιαξαν και ρήμαξαν τη χώρα για να κάνουνε δωράκια. Άραγε χωρίς αντάλλαγμα;». 

Τρεις Υπουργοί εναντίον παλαιών: Έκαναν δώρο 241 εκ. ευρώ σε φαρμακευτικές

Ο πρωθυπουργός κάλυψε απόλυτα τον Παύλο Πολάκη για το ζήτημα του δανείου του , για το οποίο ανέφερε, ασκώντας και πάλι κριτική στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ: «Κάθε φορά που κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι κάνει παράπτωμα, ακόμη και δάνειο απολύτως σύννομα αν έχει πάρει, γίνεται θέμα ισότιμο του Μεσανατολικού».

«Είσαστε οι μόνοι βουλευτές που μπορούν να σας κοιτούν στα μάτια και θα δώσουν την απάντησή τους στη κάλπη» ανέφερε τέλος, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «πρώτο σταθμό» την «κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών»,  ενώ έθεσε και πάλι δίλημμα, συγκαταλέγοντας μάλιστα στην «αναβαπτισμένη ακροδεξιά» τη Νέα Δημοκρατία: « Εκεί όπου στη μία πλευρά του πολιτικού ανταγωνισμού βρίσκεται η αναβαπτισμένη ακροδεξιά όλων των μορφών, προεξέχουσας της ΝΔ. Η επιλογή της να δώσει τροφή ...  Από την άλλη, είμαστε εμείς. Η Αριστερά, της συλλογικής προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».  
       
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ: ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έκβαση των εκλογών ήρθε από τη Λέσβο, την οποία επισκέφθηκε σήμερα.    

Ο πρόεδρος της ΝΔ, από ένα παραδοσιακό καφενείο στη Μυτιλήνη, με παραγωγούς ούζου και ψαράδες στη συντροφιά του, δήλωσε σίγουρος για την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές.

(O Κυριάκος Μητσοτάκης σε παραδοσιακό καφενείο στη Λέσβο)  

«Έχουμε μπεί για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς κι επειδή εμείς μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς κλούβες, μπορούμε να είμαστε και πιο ευκίνητο…. Μετά από την εκλογή θα αλλάξει η φύση της δουλειάς, αν πιστεύουμε αυτά που μας λένε όχι απλά οι μετρήσεις αλλά κι αυτά που αισθανόμαστε εμείς»

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε το Κέντρο Προσφύγων στη Μόρια.

Στο Κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια ο Μητσοτάκης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top