Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος

Ήταν ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου στη δίκη Ανδρέα Παπανδρέου

Βασίλης Κόκκινος

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος, γνωστός σε πολλούς ως πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά.   

Γεννήθηκε το 1929 στην Αταλάντη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εισήλθε στον δικαστικό κλάδο το 1956 με διαγωνισμό. 

Προήχθη το 1969 στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών, το 1973 στον βαθμό του εφέτη, και το 1979 στο βαθμό του αρεοπαγίτη. Από το 1977 ως το 1979, ως εφέτης, διετέλεσε προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Παράλληλα με τα δικαστικά του καθήκοντα, από τον Ιούλιο του 1974 ως τον Μάιο του 1975 διετέλεσε δήμαρχος της πόλης του Ναυπλίου, διορισμένος από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μετά την πτώση της χούντας το καλοκαίρι του 1974 και μέχρι τη διεξαγωγή των πρώτων ελεύθερων δημοτικών εκλογών τον Απρίλιο του 1975.

Τον Ιούλιο του 1990, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο  επέλεξε τον Βασίλη Κόκκινο ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Παρέμεινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου ως το 1996, ενώ ήταν ο  πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Τράπεζας Κρήτης το 1991 (με κατηγορούμενους μεταξύ άλλων τον πρώην πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και τους πρώην υπουργούς Αγαμέμνωνα Κουτσόγιωργα και Δημήτρη Τσοβόλα. 

Η κηδεία του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου  θα γίνει την Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top