Αποστολάκης: «Πολύ σοβαρή η συνάντησή μου με τον Ακάρ»

Θετική η αποτίμηση των τουρκικών ΜΜΕ για τη συνάντηση

Μείζονος σημασίας χαρακτηρίζει ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του,  στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Αποστολάκης:  «Πολύ σοβαρή η συνάντησή μου με τον Ακάρ»

"Η μία συνάντηση που ήταν πολύ σοβαρή ήταν με τον ομόλογό μου τον Τούρκο , για τα θέματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα από τις συναντήσεις και τις επαφές η προσπάθεια και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ειρήνη στην περιοχή" τόνισε ο υπουργός Άμυνας. 

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ-ΑΚΑΡ

Θετικά αποτιμά και ο τουρκικός τύπος την πρώτη συνάντηση Αποστολάκη-Ακάρ.  
Για «κρίσιμες επαφές στο ΝΑΤΟ» και «σημαντικό βήμα με την Ελλάδα»  κάνει λόγο η Χουριέτ, ενώ η Μιλιέτ αναφέρεται σε «τουρκο-ελληνική φιλία στις Βρυξέλλες». 

ΝΕΑ NΑVTEX THΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑ

Την ίδια ώρα όμως, η Τουρκία προκαλεί δεσμεύοντας με NAVTEX περιοχή μεταξύ Σάμου, Χίου και Ικαρίας για τη διεξαγωγή άσκησης με πυρά. 

ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ

Τα στόματα των Τούρκων πάντως κλείνει το μεγάλο κοίτασμα που  φαίνεται ότι κρύβει το οικόπεδο 10 στην κυπριακή ΑΟΖ. 

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10"

«H γεώτρηση ξεκίνησε με καλές συστάσεις. Το ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι είναι αυξημένες οι προσδοκίες γι' αυτή τη γεώτρηση αυτό το ξέρουμε. Εντός των ημερών όταν ολοκληρωθεί η γεώτρηση θα υπάρξουν ανακοινώσεις» τονίζει σε αποκλειστική του δήλωση στο  Star o κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου.      

"Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις της ΕΧΧΟΝ ΜΟΒΙL για εύρεση τεράστιου κοιτάσματος" δηλώνει ο Λεόντιος Πορτοκαλάκης, πρώην Γενικός Γραμματέας  του Ελληνικού Ινστιτούτου υδρογονανθράκων. 

ΣΥΡΙΓΟΣ: "ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ"

Ενδεικτική και η δήλωση του καθηγητή Ευρωπαϊκών  Σπουδών και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου,  Άγγελος Συρίγος, στη διαδικτυακή εκπομπή του Star “ Leaders”,  ότι οι ξένοι θα βλέπουν την Τουρκία «πιο υποβαθμισμένη».  

" Tι θα αλλάξει εάν βρεθεί κοίτασμα; Θα αλλάξει η ηγεμονική αντίληψη της Τουρκίας; Δε θεωρώ ότι θα αλλάξει. Θα αλλάξει όμως η αντίληψη των Δυτικώνοι οποίοι αυτή τη στιγμή δέχονται την ηγεμονική αντίληψη της Τουρκίας" δήλωσε ο κ. Συρίγος. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top