Χαμόγελα στην πρώτη συνάντηση Αποστολάκη - Ακάρ με… πολιτικά

Συμφώνησαν να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας οι δύο Υπουργοί Άμυνας

Φορώντας για πρώτη φορά πολιτικά και όχι τη στολή τους Βαγγέλης Αποστολάκης και Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας συζήτησαν τρόπους μείωσης της έντασης στο Αιγαίο, με την Αθήνα πάντως να κρατά μικρό καλάθι.  

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος που έγινε μεταξύ τους στη συνάντηση:  

-Κύριε Ευάγγελε…
-Κύριε Ακάρ…
-Γειά σας, Γειά σας
-Πόσο χαίρομαι που σας βλέπω…
-Τι καλά που σας συναντώ
-Πώς είστε ;
-Είμαι καλά, είμαι καλά, εσείς πως είστε ;
Εξαιρετικά…

Οι φιλοφρονήσεις και τα πλατιά χαμόγελα μπροστά στις κάμερες, κυριάρχησαν στη συνάντηση Αποστολάκη - Ακάρ, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, να χτυπάει φιλικά στην πλάτη τον Έλληνα ομόλογό του και να του δίνει συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του. 

ΣΕ "ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ" Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ

Λίγο μετά  ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα να μειωθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες : «Είναι ένα σημαντικό θέμα για μένα προσωπικά και για το έθνος μου. Δημιουργείται μια μεγάλη ευκαιρία για τα έθνη μας». 

ΑΝΟΙΧΤΗ Η "ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στο μισάωρο τετ-α- τετ που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, ο Βαγγέλης Αποστολάκης έθεσε στον Χουλουσί Ακάρ τον κίνδυνο ατυχήματος που δημιουργείται καθημερινά στο Αιγαίο με τις τουρκικές παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ του επισήμανε ότι δεν βοηθούν και οι συνεχείς αναφορές της Άγκυρας περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Οι δύο παλιοί γνώριμοι, συμφώνησαν πάντως να κρατούν ανοιχτή τη λεγόμενη «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας. 

Η Αθήνα επιθυμεί να κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα, αλλά δεν τρέφει υπερβολική αισιοδοξία για τις τουρκικές προθέσεις.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ" 

Παρά τα χαμόγελα του Ακάρ, η Τουρκία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού της με την επωνυμία «Γαλάζια Θάλασσα». Θα γίνει από 27 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου, σε μια τεράστια περιοχή που θα περιλαμβάνει το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. 

Και μέσα σε όλα αυτά, το επιτελείο του Ακάρ επέλεξε χθες, παραμονή της συνάντησης με τον Βαγγέλη Αποστολάκη, να παρουσιάσει στον Τύπο το βίντεο με το αεροπλανοφόρο «Αναντολού» που κατασκευάζει η Άγκυρα και θα καθελκυστεί τον ερχόμενο μήνα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top