Προς διάλυση η ΚΟ των ΑΝΕΛ! Τι γνωμοδότησε το Επιστημονικό Συμβούλιο

Αν διαγραφεί ο Παπαχριστόπουλος παύει να υφίσταται

Προς διάλυση βαίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, όπως ενημέρωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, γνωμοδότησε ότι σε περίπτωση που το κόμμα μείνει με πέντε βουλευτές, χωρίς να έχουν εκλεγεί όλοι με το δικό  του ψηφοδέλτιο στις εκλογές, η Κοινοβουλευτική του Ομάδα του διαλύεται. 

Οι ΑΝΕΛ διαθέτουν  αυτή την ώρα έξι βουλευτές, αλλά αν διαγραφεί μέχρι αύριο από το κόμμα  ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τότε πέφτει ο αριθμός τους στους πέντε, αλλά με τον έναν  εξ αυτών, τον Αριστείδη Φωκά, να έχει εκλεγεί με άλλο ψηφοδέλτιο (της Ένωσης Κεντρώων). 

Καμμένος σε Παπαχριστόπουλο: «Αν δεν παραδώσεις την έδρα, θα σε διαγράψω»

Ακόμη και αν παραιτηθεί από βουλευτής ο κ. Παπαχριστόπουλος, όπως έχει προαναγγείλει, η έδρα του πηγαίνει στον επιλαχόντα Τέρενς  Κουίκ, ο οποίος ως μέλος της κυβέρνησης, έχει τεθεί εκτός ΑΝΕΛ.

Στην περίπτωση που όντως ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγραφεί, επιμένοντας στη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στη συζήτηση της Παρασκευής στην Ολομέλεια για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα λογίζονται σαν ανεξάρτητοι,  ενώ ο κ. Καμμένος θα μπορεί να μιλήσει ως βουλευτής, αλλά όχι ως αρχηγός κόμματος.    

Την οριστική απόφαση θα λάβει την Παρασκευή η Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ  ο κ. Βούτσης ευχήθηκε, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις με τους ΑΝΕΛ.               

Διαβάστε τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top