Κοτζιάς: «Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας»

Ντιμιτρόφ: «Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά»

κοτζιας

Με ένα tweet στα ελληνικά και τα αγγλικά καλωσόρισε ο Νίκος Κοτζιάς την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το σκοπιανό κοινοβούλιο.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, καλωσόρισε τη «Βόρεια Μακεδονία» στη ζωή μας, δηλώνοντας πως επικοινώνησε τόσο μ τον Ζόραν Ζάεφ όσο και με τον Νικολά Ντιμιτρόφ.

Υπερψηφίστηκε η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια

«Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κουραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία. Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των δύο λαών. Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή», έγραψε στο Twitter.

 

 

Μήνυμα μέσω Twitter έστειλε όμως και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της Αναθεώρησης του Συντάγματος από τη Βουλή της γειτονικής χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών:

«Πήραμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Γράφουμε Ιστορία, ανοίγοντας το δικό μας μέλλον. Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά. Δείξαμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά επίσης με τους όρους των ευρωπαϊκών αξιών. Είμαι περήφανος που είμαι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top