Στροφή Καμμένου μετά την ΚΟ των ΑΝΕΛ: Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει!

Διαφώνησαν τέσσερις βουλευτές με την αποχώρηση από την κυβέρνηση

Δεν υπάρχει θέμα άρσης της εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση διευκρίνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο twitter, σημαίνοντας επί του παρόντος (;)  «λήξη συναγερμού» για ραγδαίες  πολιτικές εξελίξεις και συνεδρίαση της Βουλής για ψήφο εμπιστοσύνης, αν και εκκρεμεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  

         

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό» αναφέρει ο Πάνος Καμμένος στην ανάρτησή του.  

«Εμπλοκή» στα Σκόπια – Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου!

Νέες διαστάσεις στο κυβερνητικό θρίλερ με αινιγματική δήλωση Καμμένου

Λίγο νωρίτερα ο κ. Καμμένος είχε κάνει retweet άλλη ανάρτηση με τίτλο:  «Όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται στα Σκόπια: Απειλές και εκβιασμοί για τις Πρέσπες».  

TO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη  δέσμευση  της ΚΟ  ώστε  στη συνάντηση με τον  Αλέξη Τσίπρα να του ζητήσει να αποχωρήσουν όλα τα στελέχη και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην κυβέρνηση και παράλληλα να ζητήσει την δέσμευση του πρωθυπουργού πως δεν θα τους επαναφέρει σε υπουργεία ή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν οι Τσαρουχά και Κατσίκης και διαφώνησαν οι υπόλοιποι (Κόκκαλης, Ζουράρης, Μαυραγάνης, Παπαχρηστόπουλος)  υποστηρίζοτας να ξανατεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ με την συμμετοχή όλων των στελεχών.

Οι  διαφωνούντες άσκησαν κριτική σύμφωνα επίσης με πληροφορίες για στρατηγικό αδιέξοδο του κόμματος, ενώ ο  Πάνος Καμμένος φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πως : «Δε θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα  τη δώσουν κάποιοι άλλοι. Δε θέλω όμως και να πέσει η κυβέρνηση». 

ΔΙΑΨΕΥΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΛ  

Οι ΑΝΕΛ διαψεύδουν πάντως τις πληροφορίες για διαφωνίες στη συνεδρίαση της ΚΟ και για κριτική στον Πάνο Καμμένο και  υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους: 
 

«Ως αποκυήματα φαντασίας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις περιγραφές για το τι συνέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ όχι μόνο δεν πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά προκαλεί πλέον γέλια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top