Μέρκελ: Μετά τον Άγνωστο Στρατιώτη συναντήσεις με Παυλόπουλο και Μητσοτάκη

Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα μείνει κλειστός από 08:30 έως 11:30

Απόσπασμα από την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν Μέρκελ- Τσίπρας

Την επίσκεψή της στην Ελλάδα ολοκληρώνει σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στις 09:45. 

Στη συνέχεια θα την υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και στις 14:00 θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και  σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» θα μείνει κλειστός από τις 08:30 έως και τις 11:30.

Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών τα τελευταία χρόνια. Έκανε λόγο για το «κλείσιμο ενός κύκλου» στις ελληνογερμανικές σχέσεις και αναγνώρισε το βάρος που υποχρεώθηκαν να σηκώσουν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων εξυγίανσης, όπως είπε. 

Τσίπρας - Μέρκελ: Ταύτιση απόψεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ακόμη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Πρωθυπουργό «που ανέλαβε να διευθετήσει ένα επίμαχο επί χρόνια θέμα, το ονοματολογικό» με την πΓΔΜ και τον συνεχάρηκε για «το αποφασιστικό βήμα» που έκανε, από το οποίο, όπως είπε, θα επωφεληθούν όλες οι πλευρές. Απέρριψε δε κατηγορηματικά κάθε συσχετισμό της υπόθεσης του ονοματολογικού με τα θέματα που αφορούν την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top