«Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καθυστερήσει αν υπάρξει θερμό επεισόδιο»

«Μπορεί να συμβούν γεγονότα» είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

σγουριδης

Την εκτίμηση ότι ένα «θερμό επεισόδιο» θα μπορούσε να καθυστερήσει τη «Συμφωνία των Πρεσπών», έκανε ο Πάναγιώτης Σγουρίδης.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, μικλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6», υποστήριξε πως «μπορεί να συμβούν γεγονότα». Όταν ρωτήθηκε τι θα μπορούσε να συμβεί, απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά ολα μπορούν να συμβούν», τονίζοντας πως «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Αναφερόμενος στη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ότι «το πότε θα εισαχθεί έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

Στη συνέχεια εξήγησε πως «από τη μακρά θητεία μου, μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία».

Παράλληλα επανέλαβε ότι όταν εισαχθεί  η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή, «θα παραιτηθούν όλοι γιατί αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν  θα υπάρξουν διαγραφές στελεχών των ΑΝΕΛ που συμφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σγουρίδης είπε ότι «η διαδικασία των διαγραφών ειναι τελείως ανεξάρτητη, η επιτροπή δεοντολογίας προχωράει ανεξάρτητα. Ούτε ο Καμμένος δεν μπορεί να πει σε κάποιον φύγε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top