Μετά τον Ζάεφ και ο Ιβάνοφ μίλησε για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα

Εθνικιστικό παραλήρημα από τον Σκοπιανό πρόεδρο

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Ζάεφ για Μακεδόνες και  διδασκαλία της Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα καταρρίπτει πλήρως τις μετέπειτα εξηγήσεις του για παρερμηνεία. Μετά τον Ζάεφ όμως χτύπησε και  ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκεόργκι Ιβάνοφ με προκλητικές και ανθελληνικές δηλώσεις. 

Αποκάλυψη Star: Δήλωση Ζάεφ και για «μακεδονικούς» χορούς στη Θεσσαλονίκη!

Ο Γκεόργκι Ιβάνοφ  αποδοκίμασε  τον Ζάεφ και με μπόλικο ανθελληνισμό έθεσε θέμα…  διωγμού των ψευδομακεδόνων. Όπως  δήλωσε, «αυτό που έκανε το ελληνικό κράτος στους Μακεδόνες στην Ελλάδα, τώρα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θέλει να κάνει το ίδιο και στους Μακεδόνες στη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 19 ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 

Η σκοπιανή πρόκληση ενεργοποίησε το άρθρο 19 της συμφωνίας. Με τις παρεμβάσεις τους, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησαν ότι παραβιάζεται η συμφωνία, ενώ  παρενέβη οκαι  διαπραγματευτής του ΓΓ του ΟΗΕ.  

«Αναμένουμε πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας» διαμήνυσε και ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ. 

«ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ» ΣΕ ΖΑΕΦ-ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ

Μετά το «τράβηγμα του αφτιού»  ο Ζάεφ κι ο Ντιμιτρόφ έκαναν δηλώσεις νομιμοφροσύνης και το VMRO ξεκίνησε νέες  διαδηλώσεις. Μάλιστα τους κρέμασε μαύρες κορδέλες έξω από τα γραφεία! 

«Τηρούμε όσα συμφωνήσαμε με την Ελλάδας για να ξεπεράσουμε πρόβλημα  με τα ζητήματα της ταυτότητας και  με το όνομα της χώρας μας» δήλωσε ο Ζάεφ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Νικολά Ντιμιτρόφ, τόνισε:   «Είμαστε ικανοποιημένοι με τα σύνορά μας. Δεν θα επιτίθουμε ο ένας στον άλλο. Δεν θα παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου κράτους». 

ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, νούμερο δυο στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, ζήτησε ακύρωση της συμφωνίας. «Είναι ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να πει δεν τηρήθηκαν τα συμφωνημένα , αναπέμπω τη συμφωνία  και πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top