Μάχη αγωγών και μεγάλα ενεργειακά παιχνίδια γύρω από την Ελλάδα

Αμερικανοί και Ρώσοι ερίζουν για την Αλεξανδρούπολη ως ενεργειακό κόμβο

Φωτιά στη Μεσόγειο βάζει η μάχη των αγωγών. Η Αλεξανδρούπολη γίνεται ο ενεργειακός κόμβος που διεκδικούν Αμερικανοί και Ρώσοι ενώ η κυβέρνηση εκτιμά πως η Ελλάδα βγαίνει ενισχυμένη από τον ενεργειακό πόλεμο. 

Όπως ανέλυσε η Κάτια Μακρη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, Τραμπ και Πούτιν έβαλαν στο μάτι την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας για να μεταφέρουν το αέριο τους στην υπόλοιπη Ευρώπη.  Ένα απίστευτο μπρα  ντε  φερ είναι σε εξέλιξη. 

ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Οι ΗΠΑ θέλουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το θέλουν τώρα, ώστε να υγροποιούν σε πλωτή εξέδρα το σχιστολιθικό τους αέριο και να το διοχετεύουν στα Βαλκάνια έως και τις χώρες της βαλτικής , όπου κυριαρχεί η ρωσική Gazprom. 

«Προσβλέπουμε στην Αλεξανδρούπολη. Σπάτε το μονοπώλιο της Gasprom» δηλώνει επίσης ο Αμερικανός πρέσβης.    
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παζαρεύουν. Θέλουν και τον αγωγό TAΡ  που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο, από το Αζερμπαϊτζάν στην Κεντρική Ευρώπη επίσης μέσω Αλεξανδρούπολης. 

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ

Τι άλλο θέλει η Αμερική;  Να παγώσει ο Turkish streem, ο ανταγωνιστικός τους αγωγός, που θα μεταφέρει στην Ευρώπη Ρωσικό αέριο  από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, επίσης μέσω της Αλεξανδρούπολης

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

O Turkish Streem είναι το μεγάλο project του Πούτιν και του Ερτογάν και το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο την Παρασκευή στη Μόσχα. 

"Ενδιαφέρον για την επέκταση του και στο έδαφος μας υπάρχει. Οι ενστάσεις της ΕΕ δεν είναι ανασταλτικές. Θέλουμε ότι θα ισχύει και για το Νorthstream να ισχύει και για το Turkish Stream"  διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.   

Το παιγνίδι "χοντραίνει". Τα «βουβάλια» τσακώνονται και η  Ελλάδα ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί. Ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα… 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top