Ερντογάν: Επίλυση του Κυπριακού «εδώ και τώρα» αλλιώς… Αττίλας 3!

Ζητά εκβιαστικά να φύγουν οι ειρηνευτικές δυνάμεις από την Κύπρο

Τον τουρκικό δάκτυλο στον ΟΗΕ και τις πιέσεις του Ερντογάν για επίλυση  «εδώ και τώρα» του Κυπριακού,  με τον τρόπο που θέλει  προκειμένου «να βάλει πόδι» στους υδρογονάνθρακες,  αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε η σήμερα η Κατερίνα Παναγοπούλου.    

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι οι κυανόκρανοι στην πράσινη γραμμή  ειναι η ασπίδα προστασίας για τους Ελληνοκύπριους.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωσε την παραμονή τους στο νησί έως τις 31 Ιανουαρίου του 2019 και  απειλεί  ότι θα τους αποσύρει , αν δεν καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων .

Όπως τόνισε η σχολιάστρια του Star,  το να φύγουν οι ειρηνευτικές δυνάμεις σημαίνει ότι  η Εθνική Φρουρά της Κύπρου θα βρεθεί ξαφνικά πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατοχικό στρατό, ο οποίος το πιθανότερο ειναι ότι θα αρχίσει να προελαύνει στην πράσινη γραμμή.

«Η ανησυχία ειναι μεγάλη» επισήμανε η Κ. Μακρή. Για το θέμα ερωτήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος  Κατρούγκαλος,  σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος  δήλωσε ότι  "είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρηθεί η εντολή της ειρηνευτικής δύναμης". 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top