Τα τρία Δ που φοβάται ο Ιερώνυμος!

Στο πλευρό των κληρικών και ο Καμμένος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε  σήμερα πρώτη φορά την αυτοκριτική του για τον τρόπο που χειρίστηκε τη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας. Δήλωσε προβληματισμένος και άφησε αιχμές εναντίον Ιεραρχών οι οποίοι εξακολουθούν  αντιδρούν έντονα με τις κινήσεις του, απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου του Star Xριστίνας Καλοκύρη .

O αρχιεπίσκοπος κάνει την αυτοκριτική του

Λίγο νωρίτερα όμως ο Αρχιεπίσκοπος με…  νόημα είπε στους δημοσιογράφους τη συμβουλή που του είχε δώσει, όταν ήταν νέος κληρικός ένας ηγούμενος: "Να φοβάσαι τα τρία «Δ»,τους δημοσιογράφους ,τους δικηγόρους και τους Δεσπότες"!

Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε πάντως με τον υπουργό Παιδείας και συμφώνησαν στη συνέχιση του διαλόγου για το καλό του κλήρου.  Ωστόσο ο υπουργός δεν απάντησε αν θα παραμείνουν στο Δημόσιο.

Ιερώνυμος προς Γαβρόγλου: Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία αλλά πρόθεση συμφωνίας

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΟΙ ΑΝΕΛ 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας και χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματά τους.

"Η εγγύηση της μισθοδοσίας και η μονιμότητα ειναι δύο δίκαια αιτήματά τους που διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία" τόνισε ο κ. Καμμένος.  

Σήμερα ο πρωτοσύγκελος Συμεών Βολιώτης  είχε τον πρώτο διάλογο με τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής οι περισσότεροι απο τους οποίους, συμφώνα με πληροφορίες του Star, του μετέφεραν ότι εμπιστεύονται μόνο τον Αρχιεπίσκοπο και κανέναν άλλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top