Ιερώνυμος προς Γαβρόγλου: Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία αλλά πρόθεση συμφωνίας

«Θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα του κλήρου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος

Συνάντηση Γαβρόγλου με Ιερώνυμο

«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας και θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα του κλήρου», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του σήμερα στην Αρχιεπισκοπή με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Προηγουμένως ο κ. Ιερώνυμος είχε συναντηθεί και με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. 

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα εμμείνουν στο διάλογο και διαβεβαίωσε ότι δε θα αλλάξουν τα δικαιώματα των κληρικών, για να επισημάνει ο Αρχιεπίσκοπος ότι «θα κάνουμε τα πάντα για τους κληρικούς, ενώ στην επιτροπή διαλόγου θα υπάρχουν και ιερείς».

O υπουργός Παιδείας κάνει δηλώσεις μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - φωτο EUROKINISSI 

  Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε επίσης μετά τη συνάντηση:

«Να δηλώσουμε κατηγορηματικά την πρόθεση, όπως αυτή αποτυπώθηκε από την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας και τη δική μας κυβερνητική επιμονή, για τη συνέχιση του διαλόγου. Ο διάλογος έχει πολλές διαστάσεις, αναλύονται, διευκρινίζονται πράγματα, συζητιούνται και γίνονται συνθέσεις. 

Σήμερα, είναι μια συνάντηση όπου συνεχίζεται ο διάλογος. Πληροφορήθηκα από τον μακαριότατο ότι στην επόμενη συνάντηση, τον Δεκέμβριο, θα υπάρξει μια Επιτροπή με την οποία θα συνεργαστούμε πολύ συστηματικά προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας και βεβαίως είχα την ευκαιρία -και δεν είναι η πρώτη φορά-, το έχω ξαναπεί εκφράζοντας την κυβερνητική απόφαση, όχι απλά βούληση, ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο και διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο και η μισθοδοσία των ιερέων και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων και τα θέματα περίθαλψης. Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων.

Περιμένουμε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να αρχίσει πια το τελικό στάδιο των επεξεργασιών του νομοσχεδίου».

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης την Κυριακή θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης και ότι είναι διαθέσιμος να συναντηθεί με όποιον μητροπολίτη το ζητήσει. 

 «Θα επιδιώξω και συγκεκριμένες συναντήσεις με μητροπολίτες των Δωδεκανήσων, προφανέστατα θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μέσα από όλα αυτά θα γίνουν οι αναγκαίες και σίγουρα δημιουργικές και προωθητικές συνθέσεις» διευκρίνισε  ο κ. Γαβρόγλου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top