O αρχιεπίσκοπος κάνει την αυτοκριτική του

Συναντήθηκε με την Υφυπουργό Προστασίας του πολίτη Κατερίνα Παπακώστα

Στον απόηχο της έντασης στους κόλπους της εκκλησίας σχετικά με τη συμφωνία του αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό κυρίως για το μισθολογικό των ιερέων ο κ. Αρχιεπίσκοπος σήμερα συναντήθηκε με την υφυπουργό προστασίας του πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα αλλά και με κληρικούς. 

Ο αρχιεπίσκοπος σε ερώτηση του Star για το αν έχει μετανιώσει για τους χειρισμούς του δήλωσε προβληματισμένος ωστόσο είπε πως πιστεύει στο έργο του και νιώθει δυνατός. Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται μήπως υπάρχει θέμα αμφισβήτησης από τους άλλους Μητροπολίτες οι οποίοι αντέδρασαν, είπε πως σε αυτό δε θέλει να απαντήσει ο ίδιος. Όπως τόνισε υπάρχουν και προσωπικές επιδιώξεις. Στη συνάντησή του με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Καλοκύρη: «Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με την Κατερίνα Παπακώστα η οποία δήλωσε υπέρ του διαλόγου και στάθηκε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου και εκείνη, και λίγο μετά έκανε την πρώτη συνάντηση του ο Κώστας Γαβρόγλου με εντολή του πρωθυπουργού και επανέλαβε πως δε θα πειραχτούν τα μισθολογικά των κληρικών. Ο Κώστας Γαβρόγλου θα έχει κύκλο επαφών και με τον σύνδεσμο κληρικών, με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με την εκκλησία της Κρήτης με την οποία θα συναντηθεί την ερχόμενη Κυριακή».

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top