Oμιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη θεσμική ευθύνη»

Με ομιλία του πρωθυπουργού άρχισε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Συνταγματική αναθεώρηση τέθηκαν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με δυο εναλλακτικές προτάσεις  ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας:  είτε θα γίνονται συνεχείς ψηφοφορίες στη Βουλή ώστε να επιτευχθεί η πλειοψηφία, είτε θα αποφασίζει ο λαός στις κάλπες. Αυτές τις δύο  προτάσεις θα συζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα αποφασίσει σε ποια θα καταλήξει. Στα υπό αναθεώρηση κεφάλαια, δεν προβλέπεται διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, συμπεριλαμβάνεται όμως η θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά ενδιαφέρον έχει αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από βουλευτές όπως από τον Νίκο Φίλη που αντιδρούν στην κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου. Προτείνει επίσης να υπάρξουν αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών και να προβλέπονται δημοψηφίσματα, μετά από πρόταση από τους πολίτες" μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star η Ειρήνη Σαββοπούλου.

 
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία στην επιστολή που έστειλε στους αρχηγούς των κομμάτων και χαρακτήρισε τη στάση τους παιδιάστικη και άφησε αιχμές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως φοβάται τις αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top