H Βουλή είχε ελέγξει το πόθεν έσχες του Παπαντωνίου και βρέθηκε… εντάξει!

Πολάκης για Παπαντωνίου: Γιάννο μου, το μαντήλι σου βρέθηκε λερωμένο

Πρώτη δημοσίευση  15.31 

H Βουλή είχε ελέγξει το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Γιάννου  Παπαντωνίου  (ο οποίος προφυλακίσθηκε με την κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος) και βρέθηκε… εντάξει, υποστήριξε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η δήλωση πόθεν έσχες που έκανε είχε κριθεί και είχε βρεθεί ότι όλα ήταν εντάξει» δήλωσε η κ. Χριστοδυλοπούλου η οποία διευκρίνισε ότι  αυτό έγινε «μόλις το 2013 μετά τη δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκαρντ όπου υπήρχε το όνομά του».

Πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της Βουλής για το ζήτημα: «Γι΄ αυτό είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τον λογαριασμό που είχε στην HSBC. Οι εξηγήσεις του κρίθηκαν ελλιπείς και έτσι ξεκίνησε η έρευνα». 

Πολάκης για Παπαντωνίου: Γιάννο μου, το μαντήλι σου βρέθηκε λερωμένο

«Γιάννο μου το μαντήλι σου βρέθηκε λερωμένο» απάντησε ο Παύλος Πολάκης στον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος εξερχόμενος από την Ευελπίδων, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση του ιδίου και της συζύγου του, μίλησε για «δόγμα Πολάκη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τον κ. Παπαντωνίου «κατεξοχήν εκπρόσωπο της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού» και πρόσθεσε: «το “δόγμα Σημίτη“ πληρώνεις».

Πολάκης για Παπαντωνίου

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, αναρωτώμενος εάν θα βγάλουν ανακοίνωση υπέρ της Δικαιοσύνης.

Κόντρα και στη Βουλή με φόντο την προφυλάκιση του πρώην υπουργού

Το «δόγμα Πολάκη» του κ. Παπαντρωνίου έγινε η αφορμή για κόντρα και στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Θεοφύλακτος, μιλώντας στη Βουλή είπε πως η ελληνική Δικαιοσύνη «δε δείλιασε και ήταν τυφλή, όπως πρέπει».

Γιάννος Παπαντωνίου: Η πτώση ενός «τσάρου»

«Το να μιλάει ο Γιάννος Παπαντωνίου για "δόγμα Πολάκη", δηλαδή να χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να μας προβληματίσει» είπε ο βουλευτής Κοζάνης, ο οποίος ρώτησε «εάν είναι “δόγμα Πολάκη” οι αποκαλύψεις του σκανδάλου της Novartis ή όσα αποκαλύπτονται για τα σκάνδαλα στην Υγεία».

«Τώρα που τελειώνει ο πολιτικός σας βίος θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση με τις περισσότερες και πιο ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ως η κυβέρνηση που όλες οι δικαστικές ενώσεις έχουν καταγγείλει για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Η Ρούλα που από γραμματέας έγινε κυρία υπουργού

«Θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση που οι υπουργοί σας, με λογική απολυταρχικών καθεστώτων, παραδέχονται πως πρέπει να πιεστεί η Δικαισύνη για να φυλακιστούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι και να παραμείνει στην εξουσία η πρώτη φορά αριστερά. Εμείς, σαν κυβέρνηση, θα θωρακίσουμε την Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Καραγκούνης, προσθέτοντας πως «αν αφήσουμε ελεύθερη τη Δικαισύνη ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της και το έργο της. Και βάζει στη θέση τους όσους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και κατέκλεψαν δημόσια ταμεία. Θα τιμωρηθούν για όσα έπραξαν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται ή βρίσκονταν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είπε από την πλευρά του ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν την θέλουμε α λα καρτ». 

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλοι οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ψήφισαν υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό.

ΝΔ: Να διαλευκανθεί η υπόθεση των εξοπλιστικών  μέχρι τέλους  
 

Το ζήτημα του δικαστικού ελέγχου και την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου  σχολίασε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.  Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 

«Ο δικαστικός έλεγχος του κ. Γ. Παπαντωνίου που ξεκίνησε το 2012 πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δυσώδης υπόθεση των εξοπλιστικών. Για να διαταχθεί προσωρινή κράτηση, προφανώς η Δικαιοσύνη έκρινε ότι υπήρχαν λόγοι που την καθιστούσαν αναγκαία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top