Κόλαση στη Βουλή από Τσακαλώτο: Η Δεξιά έλεγε πάντοτε "στον διάολο η χώρα”

«Εσείς πήγατε να στείλετε τη χώρα στο διάολο το 2015» απάντησε ο Χατζηδάκης

Οξύτατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία,  την οποία κατηγόρησε για σπέκουλα όλο το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα της οικονομίας και των τραπεζών, άσκησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ανεβάζοντας τους τόνους  ο υπουργός Οικονομικών και επικαλούμενος το  βιβλίο «1915, Ο Εθνικός Διχασμός» του Γ. Μαυροκορδάτου  (και το ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά)  κατηγόρησε  τη ΝΔ ότι ανέκαθεν πόνταρε στην καταστροφή και ότι  «η Δεξιά είναι ένα κόμμα που από το 1920 λέει να πάει στο διάβολο η χώρα αρκεί να πάρει την εξουσία». 

«Όλη αυτή η σπέκουλα με στενοχώρησε πολύ, η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που πήγε από το πελατειακό σύστημα και τον παλαιοκομματισμό στον ακραίο δεξιό λαϊκισμό χωρίς ενδιάμεσο» υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Σταμάτη και Ν. Μηταράκη.      

«Σταματήστε την  καταστροφολογία,  δεν σας βγήκε!  Δεν σας βγήκε ότι θα έρθει ο κόφτης, δεν σας βγήκε  ότι θα κοπούν οι συντάξεις. Σταματήστε! Ο κόσμος των αστών πιστεύω ότι περιμένει κάτι  παραπάνω απο εσάς» ανέφερε σε άλλο σημείο ο υπουργός Οικονομικών.    

«Η δική σας παράταξη έστειλε τη χώρα στο διάβολο το 2015 αλλά η παράταξη της ΝΔ στήριξε τη χώρα. Να μην αμφισβητούμε ο ένας τον πατριωτισμό του άλλου, κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητα μας» απάντησε από την πλευρά της ΝΔ  ο αντιπρόεδρος του κόμματος  Κωστής Χατζηδάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top