Υπόκλιση από Παυλόπουλο, Τσίπρα και Μητσοτάκη στον υποπλοίαρχο Παπαδόπουλο

«Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό» - «Η Ελλάδα έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο»

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου, αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά του, εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε με τη χήρα του 44χρονου υποπλοιάρχου, Ιγνατία Πικέλη, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος  «εκτός από γενναίος αξιωματικός υπήρξε ένας μεγάλος Άνθρωπος, άξιος εκπρόσωπος της Ελληνικής Ψυχής και του Ελληνικού Πολιτισμού».

Παράλληλα, τη διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα είναι πάντα δίπλα της.

«Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό» έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στα social media, λέγοντας ότι ο εκλιπών υπήρξε το πρόσωπο της Ελλάδας «που επιμένει στην υπεράσπιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, όταν ολόγυρα μας αυτή απαξιώνεται από τον πόλεμο και τη μισαλλοδοξία».

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον ήρωα λιμενικό, Κυριάκο Παπαδόπουλο

«Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο και ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως ο υποπλοίαρχος έσωσε χιλιάδες ανθρώπους στο Αιγαίο.

«Κυριάκο κράτησες στα χέρια σου την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Είμαι συγκλονισμένος αλλά είναι τιμή που σε γνώρισα και συνεργαστήκαμε. ΑΘΑΝΑΤΟΣ» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, σαν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, έσωσε πάνω από 5.000 ανθρώπους κατά την καταιγίδα της ανθρωπιστικής κρίσης, την περίοδο 2015 – 2016.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 44 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top