Πώς ο Τσακαλώτος είπε… με τρόπο ότι δε θα κοπούν οι συντάξεις

Για Συμφωνία των Πρεσπών: Καιρός να κοιτάξει προς τα Βαλκάνια η Θεσσαλονίκη

O Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει στο τηλέφωνο

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξος είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

«Φτάνουμε πολύ κοντά στο τέλος (για την τελική απόφαση), ημέρα με την ημέρα πείθουμε όλο και περισσότερους», είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «σχεδόν πολύ αισιόδοξος» ότι δε θα επιβληθεί τελικά το μέτρο.

Όπως είπε,  το μέτρο επεβλήθη από το ΔΝΤ: «Μας εκβίασαν και μάλιστα ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε για να μπουν στο πρόγραμμα και τελικά δεν μπήκαν».

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως οι αγορές είναι δύσκολες τους τρεις τελευταίους μήνες, λόγω της Ιταλίας, της Τουρκίας και των αναδυόμενων αγορών. Ωστόσο πρόσθεσε, πως υπάρχει σχεδιασμός για έξοδο, ο οποίος διευκολύνεται από το «μαξιλάρι ασφαλείας» που απέκτησε η χώρα.

Ο κ. Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών για το «Μακεδονικό», που - όπως είπε - δημιουργεί ειρήνη και ασφάλεια και θα ενισχύσει οικονομικά τη Βόρεια Ελλάδα. «Όταν η Θεσσαλονίκη κοιτάει προς τον νότο θα χάνει, όσο κοιτάει προς τα Βαλκάνια θα κερδίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το «Μακεδονικό», είπε ότι «δεν είμαι της άποψης πως είμαστε με τους ΑΝΕΛ όταν τα πράγματα είναι καλά και βγαίνεις από το μνημόνιο, και τώρα αναζητείς άλλους συμμάχους. Δεν αλλάζεις συμμάχους όταν σε βολεύει».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top