Διορίζονται 15.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Θα γίνουν την επόμενη τριετία οι διορισμοί των εκπαιδευτικών

Δεκαπέντε χιλιάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.  

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, οι διορισμοί θα γίνουν κλιμακωτά την επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από τη σχολική χρονιά 2019-2020, δηλαδή μετά τις εκλογές.

«Πρόκειται για δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η οποία υλοποιείται από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι μόνιμοι διορισμοί, η στήριξη του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν και η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση» είπε ο υπουργός Παιδείας.

«Από το 2009 και μετά δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί, ενώ την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί», είπε ο κ. Γαβρόγλου, εξηγώντας ότι οι διορισμοί θα γίνουν με βάση την αναλογικότητα των αναγκών τόσο ως προς τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης όσο και ως προς τις ειδικότητες.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις των μόνιμων εκπαιδευτικών

Οι διορισμοί μονίμων θα γίνουν ως εξής:

•    4.500 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Εκπαίδευση, τη σχολική χρονιά 2019 – 2020
•    5.250 εκπαιδευτικοί, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021
•    5.250 εκπαιδευτικοί, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top