Επίθεση από την αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό για την ομιλία στη ΔΕΘ

ΝΔ: Οι κάλπικες ελπίδες του κ. Τσίπρα τελείωσαν

Τσίπρας 83η ΔΕΘ

Σκληρή κριτική στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στην 83η ΔΕΘ άσκησαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  

Μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις τους ανέφεραν: 

ΝΔ: Οι κάλπικες ελπίδες του κ. Τσίπρα τελείωσαν  

«Ο κ. Τσίπρας πέρασε ήδη στην Ιστορία για την τεράστια και αχρείαστη καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα. Κανείς πλέον δεν τον ακούει, γιατί απλούστατα κανείς δεν τον πιστεύει.

Η αδιάφορη ομιλία του σε μια σιδηρόφρακτη πόλη με 5.500 αστυνομικούς ήταν το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού που εξαπάτησε, ταπείνωσε, φτωχοποίησε και δίχασε του Έλληνες. 

Οι κάλπικες ελπίδες του κ. Τσίπρα τελείωσαν. Το επόμενο Σαββατοκύριακο οι πολίτες έχουν ραντεβού με το μέλλον. Αυτό που μας αξίζει».

Κίνημα Αλλαγής: Τελευταία παράσταση του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργός

"Αμετανόητος και προκλητικός για την κοινή λογική ο κ. Τσίπρας, στην τελευταία του παράσταση ως Πρωθυπουργός. Οι εξοντωτικοί στόχοι και φόροι παραμένουν.

Κλείνει ο κύκλος του με τεράστια ζημιά για τη χώρα και με επώδυνες δεσμεύσεις για το μέλλον. Τίποτα πια δεν περιμένει ο Ελληνικός λαός από τον ίδιο και την καιροσκοπική ομάδα με την οποία κυβερνά. Λύση για τη χώρα είναι εκλογές τώρα και αλλαγή πολιτικής".

KKE: Τα μνημόνια τώρα δικαιώνονται 

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ θα μπορούσε να είχε τίτλο «τα μνημόνια τώρα δικαιώνονται» και υπότιτλο «νέο ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».Όλα τα υπόλοιπα, που περιέχονται στις βαρύγδουπες εξαγγελίες, αποδείχτηκαν "άνθρακες". Ο λαός μπορεί να δει ότι πίσω από τις δήθεν ελαφρύνσεις, βρίσκονται η μονιμοποίηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και του αντεργατικού οικοδομήματος, που θεμελίωσαν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, άλλωστε κι έδωσε διαβεβαιώσεις στους εταίρους του, σε ΕΕ και ΔΝΤ, ότι "θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα"».
 

Ένωση Κεντρώων: Καλό ταξίδι στο όραμά του

«Ο κ. Τσίπρας, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, αρχικά δήλωσε ότι δεν έχει να μοιράσει παροχές, αλλά όραμα. Στη συνέχεια αυτοδιαψευδόμενος άρχισε να μοιράζει παροχές που αφορούν την επόμενη κυβέρνηση και έδωσε μία εικόνα γελοία, γιατί εμφανίστηκε σαν να ήταν στην αρχή της τετραετίας του» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην 83η ΔΕΘ.

Μάλιστα, οι παροχές που μοίρασε είναι από μέτρα σκληρά και βάρβαρα που η ίδια η κυβέρνησή του έχει νομοθετήσει. Λυπούμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον παρακολουθήσουμε. Καλό ταξίδι στο όραμά του» 

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω Σβίγγου: 

Για «αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για την επόμενη ημέρα, με στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, αναπτυξιακό προσανατολισμό, στήριξη του κοινωνικού κράτους και της νεολαίας, ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» κάνει λόγο  σε ανάρτηση στο twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, για την ομιλία του κ/. Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ.

Η κ. Σβίγγου απάντησε επίσης στη ΝΔ: «Διχασμένοι στη Νέα Δημοκρατία για το αν θα μιλήσουν για 4ο δυσβάστακτο μνημόνιο ή για ακραία παροχολογία Τσίπρα. "Αδιάφορη" τελικά χαρακτήρισε την ομιλία του Πρωθυπουργού η ΝΔ και ξεμπέρδεψε από την άβολη υποχρέωση να ασκήσει στοχευμένη κριτική, παρουσιάζοντας τις δικές της προτάσεις για την επόμενη ημέρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top