Ντάισελμπλουμ: Από τον Φεβρουάριο του 2015 μιλούσα απευθείας με τον Τσίπρα

«Ο Βαρουφάκης με παρακαλούσε στο ασανσέρ να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

«Η Ελλάδα διαθέτει πλέον την ευελιξία να εφαρμόσει μία πιο κοινωνική πολιτική» είπε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη του στο ΑΝΤ1.

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η χώρα μας «δε θα πρέπει να επαναλάβει στο μέλλον τα σφάλματα του παρελθόντος».

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και είπε πως οι Ευρωπαίοι αυτοσχεδίασαν τα πρώτα χρόνια και πως χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να σταθούν στα πόδια τους και να στήσουν μηχανισμούς απέναντι στην κρίση.

«Στην αρχή η λιτότητα ήταν πάρα πολύ αυστηρή. Ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να γίνουν πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτός ο στόχος δεν ήταν πάντοτε ρεαλιστικός» υποστήριξε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup για μία ακόμη φορά άσκησε σκληρή κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας καταστροφική τη διαχείριση του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως αμέσως μετά το πρώτο Eurogroup και την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας, στις αρχές Φεβρουαρίου, μιλούσε απευθείας με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στην περίφημη συνέντευξη Τύπου με τον κ. Βαρουφάκη στην Αθήνα λίγο μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριου του 2015, λέγοντας πως μετά το επεισοδιακό τέλος της, ο πρώην ΥΠΟΙΚ τον ακολουθούσε μέχρι το ασανσέρ, παρακαλώντας τον να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Τέλος, ο Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στην πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας παραμένει άγνωστο εάν έγινε στα σοβαρά ή για να πιέσει τη χώρα μας. Ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως όταν ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών κάνει μία πρόταση, την εννοεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top