«Δεν εξαγοράστηκα από κανέναν» λέει ο Λαζαρίδης

Ο βουλευτής μιλά για την ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ

Την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία «βαδίζει» σε τεντωμένο σχοινί μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, ο βουλευτής ξεκαθάρισε πως «δεν εξαγοράστηκα από κανέναν για να αποχωρήσω».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε ότι «δε θέτω σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Προστατεύω αυτό τον στόχο».

Μάλιστα δεν έκρυψε πως «ένιωσα προσβεβλημένος όταν ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ζήτημα της διευρυμένης πλειοψηφίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια».

Όταν ο Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ τον ρώτησε γιατί κρατά την έδρα και «βλάπτει το κίνημα», ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής απάντησε:

«Δε διάβασες  προσεκτικά την επιστολή μου. Δεν προσέλαβα ποτέ συνάδελφο. Θα κάνω ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Ο κόσμος που με στήριξε απαιτεί να παραμείνω στη θέση μου. Δεν χρωστάω σε κανέναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ – Μένει με 152 η κυβέρνηση

Μαξίμου για Λαζαρίδη: Αποστασία με δάκτυλο Μητσοτάκη – ΝΔ: Είστε σε πανικό

Ανησυχία στη συγκυβέρνηση για τους 152 βουλευτές

TI EXEI ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γιώργος Λαζαρίδης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή τους από τους ΑΝΕΛ, καθώς είχε έντονες αντιρρήσεις για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Αυτή είναι η δεύτερη απώλεια για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς είχε διαγραφεί ο Δημήτρης Καμμένος μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής.

TI ANEΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Στην επιστολή του ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν τη συμφωνία όταν έρθει, ζητώντας διευρυμένη πλειοψηφία 180 ψήφων.

«Στην τοποθέτησή τους, όμως, ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω τη θέση μου» σημειώνει.

Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας έγινε σε λάθος χρόνο και δηλώνει πως είχε δύο επιλογές: α) είτε να ενδώσει στις πιέσεις και να τη στηρίξει, υπονομεύοντας την τέταρτη αξιολόγηση και β) είτε να στηρίξει την κυβερνητική συνοχή και εν συνεχεία να ασχοληθεί με το θέμα της συμφωνίας.

«Έλαβα, λοιπόν, αυτή την έντιμη απόφαση, με καθαρή τη συνείδησή μου ενώπιον Θεού και Πατρίδας» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top