Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ – Μένει με 152 η κυβέρνηση

Ο βουλευτής είχε έντονες αντιρρήσεις για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Πρώτη δημοσίευση: 13.45

Με 152 βουλευτές μένει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης απέστειλε πριν από λίγη ώρα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Αυτή είναι η δεύτερη απώλεια για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς είχε διαγραφεί ο Δημήτρης Καμμένος μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής.

Τι αναφέρει στην επιστολή του

Στην επιστολή του ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν τη συμφωνία όταν έρθει, ζητώντας διευρυμένη πλειοψηφία 180 ψήφων.

«Στην τοποθέτησή τους, όμως, ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω τη θέση μου» σημειώνει.

Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας έγινε σε λάθος χρόνο και δηλώνει πως είχε δύο επιλογές: α) είτε να ενδώσει στις πιέσεις και να τη στηρίξει, υπονομεύοντας την τέταρτη αξιολόγηση και β) είτε να στηρίξει την κυβερνητική συνοχή και εν συνεχεία να ασχοληθεί με το θέμα της συμφωνίας.

«Έλαβα, λοιπόν, αυτή την έντιμη απόφαση, με καθαρή τη συνείδησή μου ενώπιον Θεού και Πατρίδας» τονίζει.

ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα του

Με μια πολύ σκληρή δήλωση, «απάντησαν» οι ΑΝΕΛ στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαρίδη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του ζητούν να παραδώσει την έδρα του, αλλιώς -όπως σημειώνεται- θα θεωρηθεί «αποστάτης».

«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή του κ. Λαζαρίδη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top