Μαξίμου για Λαζαρίδη: Αποστασία με δάκτυλο Μητσοτάκη – ΝΔ: Είστε σε πανικό

Κυβερνητικές πηγές καλούν τον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ

Πρώτη δημοσίευση: 17.02

Με σκληρή γλώσσα σχολίασαν κυβερνητικές πηγές την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, που άφησε την κυβερνητική πλειοψηφία με 152 βουλευτές.

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

«Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη» προσθέτουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Διαβάστε ακόμη: Οριακή πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λαζαρίδης

Υπενθυμίζεται ότι και οι ΑΝΕΛ κάλεσαν τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του, κάνοντας επίσης λόγο για «αποστασία».

ΝΔ: Σε πανικό γιατί καταρρέουν

Για πανικό της κυβέρνησης επειδή καταρρέει έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία.

«Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Τζανακόπουλος: Μου κάνει εντύπωση αλλά δεν μας ανησυχεί

Την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως του κάνει εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, «όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup».

«Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησής του» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top