Ανησυχία στη συγκυβέρνηση για τους 152 βουλευτές

Σε τεντωμένο σχοινί μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ

Τριγμούς στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσε η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, με το Μέγαρο Μαξίμου να καταγγέλλει «σχέδιο αποστασίας» και τη ΝΔ να κάνει λόγο για «κυβέρνηση σε πανικό γιατί συνειδητοποιεί ότι καταρρέει».

Ο κ. Λαζαρίδης διατηρεί την έδρα του, όμως πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό αριθμεί 152 βουλευτές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Λονδίνο έκανε δήλωσε για τις εξελίξεις:

«Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια. Θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Δεν ανησυχώ καθόλου. Πόσο δε μάλλον, όταν πλέον είναι σε όλους σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση, που έχει περάσει από σαράντα κύματα, κατάφερε να επιβιώσει σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. Πόσο δε μάλλον τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ένας πολύ θετικός ορίζοντας. Και μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, να πω ότι μια εξαιρετική ταινία ήταν το too hard to die. Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Η κυβέρνηση φλερτάρει με την απώλεια της δεδηλωμένης, αν και αυτό μετράει στις αποφάσεις των βουλευτών, ενώ είναι έκδηλη η ανησυχία για νέες αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ και γι’ αυτό ήδη εξετάζονται σενάρια μεταγραφών άλλων βουλευτών. 

Κυβερνητικοί κύκλοι, την Τρίτη έκαναν λόγο για «σχέδιο νέας αποστασίας, το οποίο απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη», τονίζοντας ότι τα συμφέροντα αυτά λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη», συνέχιζαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και κατέληγαν:

«Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. απάντησε με ανακοίνωσή της: 

«Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top