«Αισθάνομαι σαν σκακιστής»: Η πρώτη δήλωση Τσίπρα μετά το διάγγελμα

Υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κλάους Ρέγκλινγκ

Πρώτη δημοσίευση 13-06-2018 12:49

«Είναι λίγο περίεργο, αισθάνομαι σαν ένα σκακιστή που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Κλάους Ρέγκλινγκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως εξήγησε, έχει να διαχειριστεί ταυτόχρονα τις διαπραγματεύσεις  με τους Ευρωπαίους για το πρόγραμμα και για το όνομα της γειτονικής χώρας. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως, όπως υπήρξε αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα, θα υπάρξουν αντίστοιχες και την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup για την ελληνική οικονομία μετά από 8 δύσκολα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Να παρέμβετε για να έρθει στη Βουλή η συμφωνία

«Τα τελευταία δυο, τρία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, νομίζω η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

* Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ

«Η Ελλάδα είναι το πρώτο success story της Ευρώπης» τόνισε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Διαβάστρ ακόμη: Σαμαράς για Σκοπιανό: Αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top