Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Να παρέμβετε για να έρθει στη Βουλή η συμφωνία

«Ο λαός έχει ταχθεί απέναντι στη συμφωνία αυτή»

Μητσοτάκης: Να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή ο Τσίπρας

Για «εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνομιλία που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες, πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους.

«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να υπογράψει διακρατική συμφωνία με τον βόρειο γείτονα μας. Μία συμφωνία που είναι βαθιά προβληματική, όχι μόνο επειδή βρίσκεται αντίθετη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού γιατί εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ο πρωθυπουργός δεσμεύει τη χώρα σε μία πραγματικότητα που αργότερα δεν θα μπορεί να αλλάξει.

«Δε διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον αυτής της συμφωνίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σας ζητώ να παρέμβετε και εσείς όπως και θα το πράξω κι εγώ, έτσι ώστε η συμφωνία αυτή να έρθει στην Βουλή για να διαπιστωθεί αν η κυβέρνηση περιβάλλει τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και εσείς που γνωρίζετε το Σύνταγμα μπορείτε να παρέμβετε για να γίνει το συνταγματικά ορθό» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στον κ. Μητσοτάκη πως το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του ιδίου αλλά και τις αρμοδιότητες της Βουλής στα θέματα αυτά.

«Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί. Αλλά με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top