Νέα κόντρα ΝΔ με Κοτζιά γιατί δεν ενημερώνει για το Σκοπιανό

Να ζητήσουν ενημέρωση από το VMRO και το ΕΛΚ απάντησε το ΥΠΕΞ

Νέα κόντρα ΝΔ με Κοτζιά για τη μη ενημέρωση στο Σκοπιανό

Νέα κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και  του υπουργού Εξωτερικών πυροδότησε η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του  Νίκου Κοτζιά, επειδή δεν παράσχει ενημέρωση  για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Απαντώντας, το υπουργείο Εξωτερικών παρέπεμψε τη ΝΔ στο «αδελφό» - κεντροδεξιό κόμμα –VMRO για τις δηλώσεις του  πρώην Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων,  Αντόνιο Μιλόσοσκι,  και στις «σκληροπυρηνικές» θέσεις του ίδιου κόμματος έναντι της Ελλάδας  με την ευκαιρία του συνεδρίου του ΕΛΚ  στο Μόναχο, στο οποίο παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.      

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «H Νέα Δημοκρατία, δια του αρμόδιου Τομεάρχη της κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε χθες στις 5.45 το απόγευμα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο των Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι που θέλει τον κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

 Μέχρι την ώρα που εκδίδεται η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (12.40 μ.μ.), ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων.

 Προειδοποιούμε τον Πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την  ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

 Στην απάντησή του αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών:  

«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί.

 Την επόμενη δε φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

 

Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο, ας βρει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top