Ο Τσίπρας περιμένει τον Ζάεφ να κάνει το επόμενο βήμα

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στο Σκοπιανό

Να κάνει το επόμενο πολιτικό βήμα περιμένει η ελληνική κυβέρνηση από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό  Ζόραν Ζάεφ, ώστε να επισφραγίσει τη συμφωνία για την  erga omnes  (για όλες τις χρήσεις) χρήση της ονομασίας και για τη συνταγματική αναθεώρηση, προτού υπάρξει  υπαναχώρηση από τη γειτονική χώρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης  Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Κontra.  

Εντύπωση προκαλεί την ίδια ώρα ότι παρά την αλλαγή της ονομασίας που ανακοινώθηκε για  το αεροδρόμιο των Σκοπίων, στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της FYROM το όνομα παραμένει "Μέγας Αλέξανδρος"!     

Αίσθηση προκαλεί και το σχόλιο του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου στρατηγικής του πρωθυπουργού στο facebook, o οποίος αμφισβητεί τη σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την…  Ημαθία και τη χαρακτηρίζει «μύθο», προκαλώντας την αντίδραση του Γ. Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά που δήλωσε σχετικά ότι «χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση το θέμα των Σκοπίων».

Οι διοργανωτές των νέων  συλλαλητηρίων  συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους πάντως  με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Στα συλλαλητήρια  θα συμμετέχουν και στελέχη της ΝΔ όπως δήλωσε ο βουλευτής της Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, στον Real Fm.   «Κανείς δεν θα ήθελε να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια , θα πάμε στα συλλαλητήρια» τόνισε ο κ. Καραμανλής, αν και  όπως πρόσθεσε αυτό θα γίνει «διακριτικά».

 

Δείτε  το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top