Καρανίκας: «Μύθος» η σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη Μακεδονία!

Η ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού για την Ημαθία που προκάλεσε και την αντίδραση του Γ.Γ. της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Μαντά

Καρανίκας:Μύθος η σχέση Μ. Αλεξάνδρου με Μακεδονία-Ημαθία

Ως “μύθο” χαρακτηρίζει την σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την περιοχή της Μακεδονίας και ειδικότερα της Ημαθίας ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, σε σχόλιό του στο facebook!

Ο ίδιος επιτίθεται σε όσους διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς, κατηγορώντας τους ως “αμόρφωτα εθνίκια”.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του κάνει λόγο για “κοινή ιστορία και πολιτισμό” μεταξύ των Ελλήνων και των Σκοπιανών, ενώ καταφέρεται εναντίον των συλλαλητηρίων που προετοιμάζονται, δηλώνοντας ότι μοναδικός σκοπός τους είναι “η ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας, που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους”.

Το σχόλιο  προκάλεσε και την έμμεση αλλά σαφή αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, ο οποίος όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ανάρτηση από τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 δήλωσε:  «Αυτά τα ζητήματα αξίζουν μιας σοβαρής προσέγγισης ». Στη διευκρινιστική ερώτηση μάλιστα αν αυτό αφορά τον κ.   Καρανίκα,  ο κ. Μαντάς απάντησε: «Πάρτε το όπως θέλετε».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top