Παυλόπουλος προς Τουρκία: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»

Στη Σύμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στη Σύμη βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης του ακριτικού νησιού και έστειλε για μια ακόμα φορά ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και κάλεσε την Τουρκία να παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή της πορεία.

«Ως προς τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο “Δίκτυο NATURA 2000”, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους νησίδων και βραχονησίδων, δίχως να έχει οιαδήποτε νομική σημασία το ποια είναι η έκτασή τους και το αν κατοικούνται ή όχι, ανήκουν στην Ελληνική και, επέκεινα, στην Ευρωπαϊκή Επικράτεια.  Κατά τούτο, λοιπόν, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο προστίθενται στο Διεθνές Δίκαιο – κυρίως δε, όπως προαναφέρθηκε, στις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 – για να καταστεί σαφές αφενός ότι τα σύνορα και το έδαφος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ουδόλως μπορούν ν’ αμφισβητηθούν,  καθ’ οιονδήποτε τρόπο, και αφετέρου, ότι, επιπλέον και συνακόλουθα, δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top