Μητσοτάκης: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές

Αναφέρθηκε σε «ενιαίο μέτωπο απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» στη συνάντηση με Τζιτζικώστα - Nέα ενημέρωση: 21:59

"Είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών εκλογών" δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη.

"Θέλω να επισημάνω το παράδοξο ο αρμόδιος υπουργός να μη θέλει να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο, και να συζητά οι εθνικές εκλογές να γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές, κάτι το οποίο θα είναι πρωτοφανές, δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: "Η δική μας δέσμευση είναι ξεκάθαρη. Ο εκλογικός νόμος της αυτοδιοίκησης θα ξαναλλάξει και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σύστημα, αυτό το οποίο ισχύει σήμερα" .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης ότι σε μια συγκυρία δύσκολη για την αυτοδιοίκηση, διαμορφώνεται ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και τόνισε ότι το μέτωπο αυτό "έχει διακομματικά χαρακτηριστικά αλλά έχει αμιγώς αυτοδιοικητική διάσταση".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top