Χείρα βοηθείας απέναντι στην Τουρκία υποσχέθηκε ο Πούτιν στον Τσίπρα

Κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα

Χείρα βοηθείας απέναντι στην Τουρκία υποσχέθηκε ο Πούτιν

Πάνω από μισή ώρα διήρκησε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο επίκεντρο της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο με αφορμή την επανεκλογή του για να τον συγχαρεί και στη συνέχεια οι δύο άνδρες μίλησαν για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνομιλία των δύο ηγετών έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώνει τον Ρώσο πρόεδρο για την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τη σειρά του είπε στον πρωθυπουργό ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Α. Τσίπρας ενημέρωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Μόσχα το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και τόνισε τη σημασία των στενών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, ενώ αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τις συνομιλίες που έχουν ΗΠΑ και Ρωσία και τις περιφερειακές εξελίξεις, ενώ αναφέρθηκαν και στη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του, για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να διαλευκανθεί γρήγορα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top