Red… alert: Οι τράπεζες πωλούν πάνω από 740.000 καταναλωτικά δάνεια στα funds

Αγνόησαν οι κάτοχοι τους τις κρούσεις των ιδρυμάτων για ρύθμιση

Στα funds πάνω από 740.000 καταναλωτικά δάνεια

Στα χέρια των funds θα περάσουν προσεχώς περισσότερα από 740.000 καταναλωτικά δάνεια, οι κάτοχοι των οποίων αγνόησαν τις κρούσεις των τραπεζών και δεν προσήλθαν στα γκισέ για ρύθμιση.

Με τις πιέσεις από το εξωτερικό για τακτοποίηση του προβληματικού τους χαρτοφυλακίου να πυκνώνουν, μιας και οι στόχοι για τη διετία είναι μάλλον φιλόδοξοι και ενόσω οι πλειστηριασμοί αργούν να «ρολάρουν», τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καλούνται να ανεβάσουν ρυθμούς στο κομμάτι των πωλήσεων.

Τους αμέσως προηγούμενους μήνες, άλλωστε, εξάντλησαν τις όποιες προσπάθειες συνεννόησης με τους επίμαχους δανειολήπτες, αποδεχόμενες ακόμη και «κούρεμα» έως 90%.

Ειδικότερα, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν περισσότερα σε σχέση είτε με την πώληση είτε με την εκκίνηση όλων των ενεργειών, που προβλέπει ο νόμος (μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης), αντιπρότειναν την εξαγορά των οφειλών σε πολύ χαμηλές αξίες. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, δεν ήταν τα αναμενόμενα, με συνέπεια όσα έμειναν εκτός ρύθμισης να πωλούνται στα funds.

Έτσι, μετά τη Eurobank, η οποία ήταν και η πρώτη, που ολοκλήρωσε τη σχετική διαδικασία, μεταβιβάζοντας στην Intrum 220.000 δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, σειρά παίρνουν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top